DRUŠTVO PREPORUKA

RADOVIĆI: Veliki požar kod Tivta, kuće za sada bezbjedne

Veliki šumski požar zahvatio je u popodnevnim časovima borovu šumu i makiju na prostoru između kompleksa Plavi horizont i terena FK “Sloga”. Stanovnici turističkog kompleksa “Luštica Bay” su iz bezbjednosnih razloga evakuisani iz naselja.

Zbog pojačanja i skretanja vjetar ka moru, odnosno naselju “Luštica Bay” napravljena je vještačka brana ili put kako bi se spriječilo prebacivanje i približavanje vatre naselju.

Na tom dijelu trenutno je skoncentrisan i najveći broj vozila, a vatrogasci ulažu velike napore da spriječe širenje vatre ka naselju.

-Sve raspoložive jednice iz Tivta, Kotora, Budve, Herceg Novog i ostalih obližnjih gradova su na terenu – saopšteno je iz Službe zaštite Tivta.

Vatrogasci su uspjeli da odbrane od požara prve kuće u blizini kapele u Radovićima, ali požar je trenutno gotovo nemoguće obuzdati, javlja Radio Tivat.

“Vatra je zahvatila borove i makiju, a vjetar je nosi prema kamenitoj površini uzvišenja iznad Pržne. Činimo sve što možemo. Glavno je da smo obezbijedili područje oko prvih kuća u blizini kapele. Njima se požar bio opasno primakao“, rekao je Stefan Kostić iz Službe zaštite.

Gašnje požara otežava jak vjetar koji duva.

Izvor: Radio Tivat/cdm.me