MODA SLAJDER

DUKLEY FASHION SHOW: Kolekcije prikazali ,,Leommi swimwear”, Bojana Jovetić, Dragana Džajić i Milica Opačić

,,Leommi swimwear”, Bojana Jovetić, Dragana Džajić i Milica Opačić predstavili su sinoć kolekcije u prelijepom ambijentu budvanskog Dukley Gardensa u sklopu ,,Dukley Fashion Show”-a.
Brend ,,Leommi swimwear” premijerno je predstavio gostima kolekciju kupaćih kostima jarkih boja za proljeće-ljeto 2017.
Zatim su se začuli dobro poznati taktovi muzike ABBA, dok su na modne daske stupili modeli koji su prikazali kreacije Bojane Jovetić za sezonu proljeće-ljeto 2017. Žuta je dominirala ovom kolekcijom, a karneri su krasili skoro svaki model.
Jovetić je za MNE magazin rekla da je ova kolekcija predstavljena početkom aprila na Beogradskom fashion week-u.
– Ovo je nova verzija pošto kolekciju još čine bijeli teksas i prevrnuta koža. Htjela sam da ovaj prelijepi morski ambijent upotpunim motivima i bojama, tako da mislim da je bio pun pogodak – rekla je Jovetić.
Prvu kolekciju, podsjeća, predstavila je prije šest mjeseci.
– Inspiracija su mi dame koje su se prepoznale u tome. Karneri nisu bili u trendu, ali sam gledala da ovoga puta odgovorim ženama koje su se u mojoj kolekciji prepoznale – kazala je Jovetić.

This slideshow requires JavaScript.


Srpska dizajnerka Dragana Džajić, takođe se publici predstavila kolekcijom za proljeće-ljeto 2017. Otvorila ju je kreacijom sa perjem u crvenoj boji. Bile su to lepršave kreacije, od haljina, ogrtača i pantalona.
– Svi modeli su napravljeni tako da se istakne senzualnost, ženstvenost i prefinjenost. Čini mi se da se danas to jako gubi. Generalno, djevojke su postale vrlo vulgarne, što ne treba, jer imamo prelijepe žene. Sigurna sam da svaka od njih samo malo ženstvenosti da pokaže, biće još ljepša – kazala je Džajić za MNE magazin nakon revije.
Od materijala, dodaje, koristila je svilu, saten svilu i francusku čipku.
– To su tri stvari sa kojima ću raditi. Neće se to mijenjati u skoroj budućnosti, jer vidim da su ljudi vrlo lijepo reagovali na te materijale – rekla je Džajić.
Inspiraciju, naglašava ona, pronalazi u svojoj majci.
– Ona je za mene oličenje ženstvenosti. Sva je senzualna i blaga – zaključila je Džajić naš razgovor.

This slideshow requires JavaScript.


Srpska modna dizajnerka Milica Opačić premijerno je crnogorskoj publici prikazala kolekciju za jesen-zimu 2017/18. Bila je to u potpunosti crna kolekcija, kratke i duge uske haljine, pantalone i blejzer. Ovu reviju zatvorila je slovenačka manekenka Iris Mulej.
– Kao što ste vidjeli, kolekcija nosi naziv ,,Black”. Ona predstavlja najavu za jesen-zimu 2017/18. Ovo je samo dio. Poslije ćemo to razraditi. Ovdje smo zbog mora i ambijenta donijeli većinu haljina, tako da nam ostaje rad na ostalim odjevnim komadima, kaputima, bluzama. Kolekcija je večernja. Inspiracija su bile osamdesete godine, kao što ste vidjeli naglašena su ramena i puno je tu kosih formi. Trudili smo se da pokažemo da u jednoj boji može da kolekcija izgleda toliko zanimljivo zbog samih krojeva i različitosti u materijalima – istakla je Opačić.

This slideshow requires JavaScript.


Cilj ovog događaja bio je obilježavanje početka ljetnje sezone u kompleksu Dukley Gardens, a revije su priređene u organizaciji modne agencije ,,Mondaine models”.
– Utisci su fenomenalni zato što je ovo nešto novo kada su u pitanju modni događaji u Crnoj Gori. Nije bilo lako nivelisati ovaj teren, ovaj pijesak. Prilagodili smo se ambijentu u kakvom je revija održana ali mislim da je cjelokupan utisak na kraju sjajan – prenijela je utiske nakon revija za MNE magazin jedna od vlasnica agencije ,,Mondaine models” Danijela Mujović.
Programom je bilo predviđeno da kolekciju predstavi i Biljana Tipsarević, ali je ona, kako nam je kazala Mujović, u zadnji čas otkazala.
– Biljana Tipsarević je odustala u posljednjem momentu. To je bilo neprofesionalno s njene strane – kazala je Mujović.
Ona je dodala da se nekada dešava da se u posljednjem momentu kocke ,,ne poslože”.
– Večeras niko nije osjetio nedostatak revije Biljane Tipsarević. Svi su uživali – rekla je Mujović.
Zaštitno lice događaja bila je manekenka Žarklina Iković. Za šminku i frizuru pobrinuli su se Ljubica Bulatović i Zoran Vukčević, scenograf je bio Peđa Milić, a dekoraterka scene Maja Bajčeta.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac