ART PREPORUKA

CNP: “Karmina ili mećava” i “Život je lak dok žmuriš” na Velikoj sceni

Od 12. do 14. juna u Crnogorskom narodnom pozorištu održaće se II revija savremenog španskog filma u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, Institutom Servantes iz Beograda, Ambasadom Španije u Beogradu i Filološkim fakultetom Univerziteta Crne Gore.

U utorak 13. juna u 19h na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta prikazaće se film „Karmina ili mećava“, u režiji Pako Leona.

Karmina je gospođa od 58 godina koja drži radnju u Sevilji gdje se prodaju iberijski proizvodi. Nakon što su je nekoliko puta opljačkali, i nije dobila odštetu od osiguravajuće kuće, smislila je način na koji može da povrati novac kako bi prehranila porodicu. Dok čeka da vidi kako će se realizovati njen plan, sjedi u svojoj kuhinji i razmišlja o životu, poslu i čudima.

Uloge: Carmina Barrios, Marla Len, Paco Casaus

Trajanje: 71 min.

Iste večeri u 21h prikazaće se film “Život je lak dok žmuriš” reditelja Davida Truebe.

Španija, 1966. Antonio je profesor koji koristi pjesme Bitlsa na svojim časovima engleskog. Kada sazna da će Džon Lenon posjetiti Almeriju povodom snimanja filma, odlučuje da ode tamo da ga upozna. Usput upoznaje Huana, šesnaestogodišnjeg mladića koji je pobjegao od kuće i Belen, dvadesetjednogodišnju djevojku koja izgleda kao da bježi od nečega.

Uloge: Javier Camara, Natalia de Molina, Francesc Colomer

Trajanje: 108 min.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Izvor: cdm.me