ART PREPORUKA

VEČERAS POČINJE ,,CITY GROOVE”: Na Stadionu malih sportova publiku čekaju Sinclar i Clamaran

Treće izdanje festivala ,,City Groove” počinje večeras i trajaće do nedjelje.
Na podgoričkom Stadionu malih sportova večeras publiku dočekuju DJ Cule (21 h) i francuska DJ elita koja će prvi put u karijeri stati za miks-pult u našem gradu, a to su Antoine Clamaran (22 h) i Bob Sinclar (ponoć).
Kapije se otvaraju u 20 sati, ulaznica košta 9.9o eura, a za zainteresovane iz Nikšića za sva tri dana obezbijeđen je autobuski prevoz za koji povratna karta košta tri eura. Zainteresovani povratnu kartu mogu rezervisati putem Facebook stranice festivala.
Tokom tri večeri festivala, kažu organizatori, nije pripremljen samo sjajan muzički program, već će svi koji budu na Stadionu malih sportova uživati u kompletnom audio-vizuelnom spektaklu. Bina koja je već postavljena biće 25 metara u frontu, visoka 12 metara, a za video i audio produkciju biće zaduženi stričnjaci is Evrope.
– Konačno u našem gradu, našem dvorištu imate priliku da vidite vrhunski šou. Da doživite festival kakvi već godinama postoje u svim najvećim svjetskim metropolama. Pozivam vas da svi zajedno budemo dio te velike žurke. Nemojte propustiti ovogodišnji ,,City Groove”, jer će vam sjutra biti žao što nijeste bili sa nama, jer je ovo jedinstvena prilika da sva ta velika imena svjetske i regionalne muzičke scene vidite na jednom mjestu – poručio je Dragan Bulajić, direktor i osnivač festivala ,,City Groove”.
Ulaznica ima još uvijek u prodaji, a mogu se naći preko mreže Gigstix (Tabacco S press ), u Hard Rock Cafeu i prostorijama festivala koje se nalaze u Vučedolskoj 16. Takođe moći će da se kupe na dan festivala ispred festivalskog prostora.
Druge večeri, u subotu, nastupiće domaći sastav ,,Nighthawk” (21 h), britanski bend ,,Morcheeba” (22 h) i hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Gibonni (ponoć). Karta košta 9.90 eura.
Završno veče festivala, u nedjelju, biće u znaku rok muzike, a počeće u 21 sat svirkom benda ,,Highway”, dok će nakon njih publika imati priliku da čuje bendove ,,Queen Real Tribute” (22 h) i ,,Psihomodo pop” (ponoć). Ulaz za ovo veče je slobodan.
Podsjetimo i to da ovogodišnji festival ima i svoju ekološku stranu, pa će ,,City Groove” učestvovati u projektu UNDP-a ,,Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori”. Tako će 50 centi od svake prodate ulaznice biti uplaćen za takozvani Zeleni fond.
Festival, u okviru manifestacije ,,Podgoričko kulturno ljeto”, organizuje agencija ,,Comfortably Numb”, a više informacija možete naći na www.koncerti.me.
B.R.