MAGAZIN PREPORUKA

LJUBICA BULATOVIĆ, ELITE STUDIO ,ZORAN”: Čim primijete prve bore muškarci dolaze na tretman

 

U salonima njege i ljepote muškarci su danas česti klijenti. Diplomirana kozmetičarka i mejk ap artist Ljubica Bulatović kaže za naš portal da najčešće kozmetičke usluge koje traže su tretmani lica, pedikir i manikir.

-Muškarci puno vode računa o njezi kože i njihova zainteresovanost je vidna naročito u posljednje vrijeme. I to je baš za pohvalu. Često radimo higijenske tretmane koji podrazumijevaju čišćenje lica hidriranje i piling i oni se rade jednom mjesečno. Znatan broj muškaraca zahtijeva da im se uradi mezoterapija jer su, za razliku od žena, osjetljiviji jako na pojavu prvih bora i traže odmah njihovo uklanjanje. Takođe, vode računa da odmah tretiraju dio lica oko očiju jer su upravo na tom dijelu vidljivi prvi znaci starenja kože-kaže Ljubica Bulatović.

Dodaje da nemaju naviku da dolaze na biološke tretmane, ali zato često pribjegavaju invazivnim tretmanima- rade botoks i hijaluronske tretmane.

-Ovi tretmani rade se i kod nas u Elite studiju-kaže naša sagovormica.

Na pitanje koji su zahtjevi muškaraca kada posjete salon ljepote, Ljubica Bulatović kaže:

– Kod mlađih muškaraca tretiramo kožu s aknama i uglavnom radimo higijenske tretmane. Stariji često rade depilaciju grudnog koša, ruku, nozdrva, ušiju, usluge pedikira i manikira…Zahtjevniji su klijenti od žena. Oni tačno znaju koji tretman hoće i upoznati su do detalja s preparatima koji se za njegu nude na tržištu.

U Elite studio ,,Zoran” koriste Matis francusku kozmetiku koja ima posebnu liniju za muškarce koja sadrži after shawe, kremu za hidriranje lica, kremu za proširene pore… Preparati nisu opterećujući i ne ostavljaju masni trag na koži. Za njegu kose preporuka je Davines kozmetika, najčešće su to preparati protiv opadanja kose i protiv mašćenja.

Osim tretmana njege i zaštite kože, naša sagovornica kaže da ima zainteresovanih muškaraca i za mejk ap.

-Uglavnom ne radimo kompletnu šminku već samo stavljanje podloge na lice i to kod onih koji imaju problematičnu kožu. Mejk ap je obavezan na revijama gdje nijedan maneken neće izaći na pistu bez podloge koja podrazumijeva tečni puder korektor i puder u prahu-kaže naša sagovornica.

V.T.

Foto: Đ. Živaljević