ART PREPORUKA

VIDEO: Nova pjesma ,,IRIE FM”-a donijela novi zvuk

,,IRIE FM” na muzičkoj sceni izdvaja se po kvalitetu i originalnosti. Tako je i ovoga puta. Novom pjesmom ,,Putevi” iznenadili su fanove novim zvukom.
Autor pjesme je Vukašin Marković, koji, uz Lazara Bogdanovića, potpisuje režiju i scenario spota za pjesmu ,,Putevi”, te montažu, uz Anu Plovanić i produkciju, uz Slobodana Jovanovića. U spotu se, pored Markovića pojavljuju Sergej Trifunović, Sonja Pavlica, Jakov Jevtović i Marko Krainović.
– Pjesma ,,Putevi” je razgovor sa samim sobom – kaže Marković za MTV.
U četiri ujutru na autoputu, doduše na motoru, dodaje, kad je put ispred dovoljno ,,siguran” da se ,,misli” na nešto drugo u tom trenutku.
– Rasuto i bez mnogo odgovora, ali intenzivno, otvoreno, pomalo i sramno, u vrtlogu mana, briga, želja i očekivanja. Nagonska reakcija na paniku koju nosi savremeni svijet i svepristunost prebrzog protoka vremena. Oda ličnim slabostima u varljivoj trci sa sekundama. Koja je to ,,šaka” pravih izbora koje treba donijeti kako bih došao do zrna spokoja, i kako se izboriti sa tonom pogrešnih. Iskrena i nervozna introspekcija, kojoj brzina obrtaja nažalost nikako ne čini uslugu, već samo podiže uzbuđenje i na jedan grozničav način tjera čovjeka da se suoči sa svojom neizbježnom prolaznošću – objašnjava Marković u razgovoru za MTV.

Ističe da je spot priča o izboru.
– Pravom, pogrešnom, napravljenom u datom trenutku, pod pritiskom okolnosti, loših procjena, prečica, obilaznica… Atmosferičnim narativom pričamo o lošoj ideji negativca priče koja je odbijena od strane našeg heroja, koji time snosi posljedice, prisjećajući se posljednje lijepe stvari koju je vidio to jutro i dominantne situacije koja mu je presudila. Da li je to pravi ili pogrešan izbor, svakako najskuplje plaćen, ostaje na gledaocu da osjeti – zaključuje Marković razgovor za MTV.
Pretpostavlja se da će publika biti u prilici da čuje ovu pjesmu i na ,,Sea dance festivalu” (13-15. jul, plaža Jaz, Budva).
B.R. 

kud duga