PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

DESET GODINA OD KULTNOG YOUTUBE VIDEA: ,,Charlie bit my finger” donio porodici finansijsku dobrobit

Foto: YouTube/Screenshot

Video objavljen 22. maja 2007. godine još se nalazi među Top 100 najgledanijih otkako je YouTube-a. Sada je na devedesetom mjestu.
Kada je prije deset godina tada trogodišnji Hari gurnuo prst u usta svome mlađem braci Čarliju, a njihov otac Havard Dejvis-Kar to zabilježio kamerom, niko u porodici iz Temz Velija nije mogao ni da sanja da će zapis postati jedan od najkultnijih u istoriji YouTube-a, piše Dnevnik.hr.
Snimak je do danas pregledan nevjerovatnih 850 miliona puta, ali, braći nije donijela samo svjetsku slavu, već i oko milion funti koliko je u međuvremenu zaradio na reklamama!

Štoviše, zahvaljujući tom bogatstvu Hari i Čarli su dobili još dva brata, Džespera i Ruperta, prinove na koje se Havard i supruga Šeli ne bi odlučili da video familije nije osigurao finansijsko blagostanje.
Priznala je to u razgovoru za list ,,The Sun” Šeli (40), čiji je suprug slavni zapis na YouTube postavio gotovo prisilno. Naime, prizor je trebalo da dopre samo do očiju ostalih članova porodice, ali, budući da je video težio 50 megabajta i da ga je u to doba bilo teško slati elektronskom poštom, Havard je YouTube izabrao kao rješenje u nedostatku boljih ideja.
Snimak je nekoliko sedmica po objavi zamalo obrisao. Međutim, kada je vidio broj pregleda i reakcije gledalaca, u posljednji se trenutak predomislio i ostavio ga u životu. Kako bi samo pogriješio da je učinio suprotno, da nam svima nije dopustio da pogledamo kako je to Čarli ugrizao Harija.
Izvor: Dnevnik.hr