ART PREPORUKA

NIJE GA OBESHRABRILO: Slavko Kalezić dobitnik nagrade za najgore obučenog izvođača ,,Evrovizije”

Foto: songfestival.be

Slavko Kalezić iz Crne Gore ovogodišnji je osvajač nagrade Barbara Deks (Barbara Dex Award), prenosi songfestival.be, čiji su urednici bili zaduženi za uručenje ovogodišnje nagrade.
Kako dodaju, nagrada se dodjeljuje za najgore obučenog izvođača ,,Evrovizije“ u Kijevu.
– Nagrada Barbara Deks vrlo je popularna među fanovima ,,Evrovizije“. Dobili smo na hiljade glasova iz Evrope i Australije – kažu iz songfestival.be.
Ističu da je Kalezić nagradu osvojio za nevjerovatnu odjevnu kombinaciju, ,,onu koju vjerovatno nećemo skoro gledati na crvenom tepihu“ i da je ,,veliki rep pripomogao u osvajanju mnogo glasova“.
Drugo mjesto osvojili su ,,Triana Park“ iz Letonije, a treće Martina Barta iz Češke.
Iz songfestival.be podsjećaju da je nagrada nazvana po izvođačici sa ,,Evrovizije” 1993. godine. Nosila je, prisjećaju se, haljinu koju je sama dizajnirala, a koja je upala u oko kritičarima.
– Nažalost, ne zbog toga što je to bila lijepa kreacija – kažu iz songfestival.be.
Sve ovo nije obeshrabrilo Kalezića koji je na službenom Facebook profilu napisao:
– Vrlo često najmoćnije umjetnosti su pogrešno shvaćene, reče jednom Beyoncé. I eto. Ipak, osvojih nagradu na Evroviziji, na moje veliko zadovoljstvo. Čuvena holivudska glumica Sandra Bullock je jedne godine dobila kako Zlatnu malinu tako i Oskara. Eh, nisam ni slutio da će moje biće napraviti nezapamćenu pometnju na ovogodišnjoj Evroviziji. Volim. Volim. I voljeću. Zauvijek. Moju Umjetnost. I stvaram. Pišem istoriju. 🤗 😇 S ❤ko
Ono što je Kalezić još najavio jeste pisanje knjige na engleskom o svom iskustvu sa ,,Pjesme Evrovizije” u Kijevu.
B.R.

kud duga