DRUŠTVO PREPORUKA

AERODROM TIVAT: Turisti iz Skandinavije stigli u Crnu Goru

Juče su na Aerodrom Tivat, posredstvom turoperatora TUI Nordic, stigla prva tri aviona iz skandinavskih gradova( Kopenhagena, Helsinkija i Stokholma) sa više od 400 putnika. Imajućí u vidu značaj otvaranja ovog trzišta, za prve goste, Nacionalna turistička organizacija u saradnji sa Lokalnom turističkom organizacijom Tivat pripremila je svečani doček uz kulturno umjetnički program i degustaciju domaćih specijaliteta.

TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru, i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz 4 nordijske zemlje (Švedske, Norveške, Danske i Finske). Letovi TUI Nordic-a za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz gradova Štokholm, Oslo, Kopenhagen i Helsinki.

Jedan od vodećih hotelskih sistema u Crnoj Gori Hotelska grupa Budvanska rivijera koji u svom poslovanju ima široko razrađenu lepezu emitivnih tržišta Evrope, za ovu godinu ima ugovorenu saradnju sa ispostavom grupacije TUI za Nordijske zemlje. Prvim letovima iz pomenuta tri grada u hotele Slovenska plaža, Aleksandar, Mogren, Castellastva i Palas  stiglo je više od 300 gostiju, a više od polovine će biti smješteno u hotelu Aleksandar u Budvi. Ovaj hotel  u tekućoj turističkoj sezoni funkcioniše prema konceptu Blue star hotela i shodno ugovorenoj saradnji sa touroperatorom TUI Nordic primaće goste do početka oktobra.Pored Hotelske grupe Budvanska rivijera u kojoj će biti smještena većina gostiju, TUI Nordic ima ugovor sa još 15-ak hotela duž crnogorske obale u kojima će gosti boraviti prilikom posjete Crnoj Gori.