MODA PREPORUKA

ZARAĐUJE OSAM MILIONA GODIŠNJE: Ona je najmoćnija modna blogerka o kojoj se uči i na Harvardu

Mnogo prije nego što je pojam “blogerka” kod nas postao sinonim za djevojke koje nemaju realno zanimanje i samo se fotkaju po čitav dan, ona je zgrtala ogromne novce baveći se upravo ovom  profesijom. Kjara Feranji (30) je 2009. godine pokrenula blog koji je prerastao u modnu imperiju jaču i od Voga.

Blog ove plavokose Italijanke “The Blonde Salad” zamišljen je kao zbirka putopisa koje je pisala dok je boravila u Americi usavršavajući engleski jezik, a vremenom se pretvorio u blog posvećen isključivo modi.

Sa tadašnjim dečkom Rikardom Pocolijem uložila je skromnu sumu novca, a sada zarađuje vrtoglavih osam miliona dolara godišnje.

Do 2011. godine je postala omiljeno lice među svjetskim modnim blogerkama, njen blog je već imao preko šest miliona posjeta mjesečno, a iste godine dobila je brojne nagrade kao jedna od uticajnijih figura u modnom svijetu.

Svijetla reflektora, moda i fotografija ne predstavljaju ništa novo za Kjaru zahvaljujući modernoj baki i mami koja se bavi fotografijom i pisanjem. Ima dvije mlađe sestre Frančesku i Valentinu za koje je jako vezana.

Studirala je Međunarodno pravo na Bokoniju, koje i dalje nije završila, a osim blogovanjem bavi se i dizajnom. Cipele sa njenim potpisom uspješno se prodaju širom Evrope, a Kjara insistira da svi materijali od kojih se proizvode budu iz Italije.

Njena pojavljivanja na događajima masno se naplaćuju, reklamiranje brendova na Instagramu ima posebno visoku tarifu, a cifra od 8 miliona dolara godišnje koju ova 30-godišnjakinja zarađuje mnogim zvijezdama je nedostižna.

Za nju kažu da je uticajnija i od Voga, čiju je naslovnicu krasila, i to je bio prvi put da je neka modna blogerka bila na naslovnici modne biblije. Sarađivala je sa Diorom, Luj Vitonom, Maks Marom, Šanelom, Gučijem i ostalim prestižnim brendovima…

– Moja tajna je u tome što sam uvijek bila svoja. Nikad se nijesam previše trudila – izjavila je jednom Kjara.

Modni uzor joj je Miroslava Duma, najdraži dizajner  Aleksander Mekvin, a za sebe kaže da nema jedinstveni stil, nego inspiraciju traži u stvarima koje je okružuju. Često kupuje u vintidž prodavnicama jer voli da krpice imaju neku priču, a svojim pratiocima poručuje da treba da nose ono u čemu se osjećaju prijatno.

Fenomen Kjare Feranji istraživali su i studenti na Harvardu, a uvrštena je i na Forbsovu listu 30 najbogatijih ljudi mlađih od 30 godina.

Već duže vrijeme je u vezi sa slavnim italijanskim reperom Fedezom, a njihovu vezu od samih početaka prate milioni na društvenim mrežama. Početkom maja ljubav su krunisali prosidbom koju je romantični Fedez upriličio tokom svog koncerta u Veroni.

Pred 13 hiljada ljudi, Fedez ju je pred kraj koncerta izvukao na binu, otpjevao pjesmu napisanu samo za nju, a onda je izvadio i prelijepi dijamantski prsten i kleknuo.

Osim vjeridbe, zgodna Kjara nedavno je proslavila i 30. rođendan spektakularnom žurkom na kojoj su bili njeni brojni prijatelji i slavne faca, a slavlje je trajalo danima.

Kjara je na proslavi nosila seksi Svarovski haljinu, kakvu je nosila i Kendal Džener za svoj 21. rođendan.

Njuh za biznis i besprekoran osećaj za stil Kjaru su lansirali u zvijezde. Njena modna bajka postala je uzor mnogim današnjim blogerkama kojima je utabala put uspijeha. Od Kjare se tek očekuju velike stvari.

Izvor: zena.blic.rs