MODA SLAJDER

MEJK AP ARTIST KRZYSZTOF NADZIEJEWIEC: Ne donosim trendove s Instagrama, to radim na Dior-ov način

Poznati mejk ap artist brenda ,,Dior“ Krzysztof Nadziejewiec boravio je u Podgorici, gdje je u ,,Bar-kod shop” parfimeriji, predstavio trendove ove inovativne modne kuće za proljeće 2017, novu kolekciju šminke pod nazivom ,,Colour Gradation”, inspirisanu osamdesetim, te pokazao i nekoliko trikova za besprekoran izgled.
Bila je to prilika da za MNE magazin porazgovaramo sa njim o ,,Dior”-u, životu, ljepoti i trendovima za ovu sezonu.

– U ovom trenutku, donosimo nekoliko trendova. Nova šminka pokazuje gradaciju boja na usnama i obrazima. Radi se o varijaciji, o  paleti boja. Vrlo čisto, nježno. Usredsređeni smo na samo jedan dio lica, jer ne izgleda lijepo kada na lice stavite puno proizvoda, ljudi koji vas gledaju ne znaju što je glavni fokus. Pored toga, lansiramo novi ruž za usne ,,Addict lipstick” koji daje nevjerovatan lakirani efekat, dugotrajan. Bezbojni su, imaju sjaj. Biće tu i nešto od posljednjih trendova iz ,,Chis collection”-a, boje mesa, sa akcentom na obrazima i očima.
Koji je Vaš omiljeni ,,Dior”-ov proizvod?
– Oh, Bože, tako je teško izdvojiti samo jedan proizvod, jer ih volim sve. To je moj omiljeni brend. Mijenjaju se kroz godine, već šest godina radim za ,,Dior”. Svim tim proizvodima sam zadovoljan, jer lice svakog klijenta je drugačije i svaki proizvod im odgovara. Sve zavisi od vaše kreativnosti, vašeg mišljenja i plana šminkanja. Možete stvoriti nevjerovatan izgled sa ajlajnerom, možete stvoriti i izgled sedamdesetih, u zavisnosti od vaše zamisli.
Rekli ste nam da je ,,Dior” Vaš omiljeni brend, te da je Vaša prababa koristila ,,Dior”, od parfema do šminke, kao i majka kod koje ste pronalazili zanimljive kutije i proizvode ovog brenda. Možete li se vratiti u to vrijeme za trenutak?
– Moje putovanje sa šminkom počelo je davno sa prababom. Sjećam se da je koristila puno proizvoda Kristijana Diora, klasične kutije u ponoćno plavoj nijansi. Sjećam se i tog pakovanja ,,Dior”-ovog ruža koje je sada potpuno drugačije. Majka je, takođe, koristila puno proizvoda, uglavnom za šminkanje. Posmatrao sam ih kao mladić, taj proces šminkanja bio je nevjerovatan. Na primjer, prababa bi stavila naveče samo puder u prahu, bez maskare, a nosila je samo crveni ,,Dior”-ov ruž. Ponekad bi stavila samo maskaru ili samo ruž. Imala je puno stila. Vodila bi računa o samo jednom važnom dijelu lica.


Kakva je bila Vaša i reakcija Vaše majke kada ste dobili posao u ,,Dior”-u?
– Oh, Bože, bila je tako ponosna i srećna da se moj san ostvario. Mejk ap artist sam i pobjednik takmičenja svijeta u mejk apu. Vrlo je ponosna na mene.
 Kakve su Vaše impresije sa ulica Podgorice?
–  Teško je u ovom trenutku reći nešto o vašim ljudima, jer nisam imao vremena da odem negdje. Stigao sam kasno u hotel. Nisam imao vremena, jer sam morao da pripremim sve za jutrošnju obuku i večerašnju prezentaciju. Možda večeras i sjutra stignem da pogledam stil žena, ali posmatram ljude ovdje i na obuci. Vidim puno prelijepih žena. Čuo sam da mušterije ovdje nanose tamniji puder, jer blizu je more, predio sa puno toplote, tako da je moguće da su zbog toga više usredsređene na preplanulost i nedostaje im toplih boja na licu. Ali, tu sam da bih puno naučio o njima.
Koja je  Vaša definicija ljepote, jer Vaš je posao specifičan samim tim što svako lice ima priču?
– Ja ukrašavam ljepotu. Dajem sve od sebe da učinim žene ljepšim i radosnijim. Nisam ja tip koji donosi trendove sa, na primjer, Instagrama, gdje ima dosta pudera i slojeva. Ja to činim na ,,Dior”-ov način, jer to je moj tip ljepote. Naravno, kada imam situaciju gdje moram da uradim takvu, jaču šminku, to ću i uraditi, jer ja sam profesionalac i moram uraditi takav tip šminke jer to klijent očekuje od mene, ali, u situaciji kada mogu pokazati više svojih trikova, moj tip ljepote, moju viziju, pokušavam to da uradim sa svoje strane, jer klijent želi da nešto nauči. Ne želim da ,,copy-paste”-ujem izgled koji gledamo svakog dana. Zbog čega bih to radio? To je za mene glupost. Zbog toga pokušavam da podijelim trendove, kao drugo ukrasim ženinu ljepotu i ponekad uradim nešto ,,luđe” kada mušterija to poželi. Ponekad samo im stavim maskaru na lice ili karmin i to je to. Bez slojeva, hajlajtera, pudera. Ništa od toga, samo čiste linije.
B.Radonjić
Foto:
B. Šekularac