ART PREPORUKA

DUG APLAUZ U ZAGREBU: Marunovićev ,,Preludijum za snajper” premijerno prikazan u Muzeju Mimara

Brojni gosti i zvaničnici, predstavnici ambasada, Grada Zagreba, kulturni i javni radnici, filmski stvaraoci, prisustvovali su svečanoj hrvatskoj premijeri dokumentarnog filma Danila Marunovića „Preludijum za snajper“ u Muzeju Mimara 9. maja koju su organizovali Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb, Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba i Muzej Mimara.
Priča o Dimitriju Popoviću ispričana na drugačiji način naišla je na opšte odobravanje posjetilaca. U posebnoj atmosfera prostora Muzeja Mimara režiser Danilo Marunović je na kraju projekcije, pozdravljen dugotrajnim aplauzom kao potvrdom kvaliteta njegovog filma. Dugotrajni aplauz zaslužili su i akteri filma Dimitrije Popović i Severina Vučković.
– Rijetki su oni koji dobiju takvu priliku, kao što sam ja imao, da radim na ovakvom filmu i u tome sarađujem sa Dimitrijem koji je prepoznatljiv širom svijeta. Zahvaljujem mu zato što je imao povjerenje u mene i sve vrijeme me podržavao u mojoj priči o njemu – rekao je Danilo Marunović.
Dimitrije Popović je kazao:

-Do sada su o meni snimili petnaestak dokumentarnih filmova, a ovaj je poseban, drugačiji i specifičan, na čemu čestitam režiseru Danilu Marunoviću.

Pohvalu mladom kolegi izrekao je u svom obraćanju i režiser Veljko Bulajić.
Posjetioci su imali priliku vidjeti i instalaciju Dimitrija Popovića ,,Pjesma bez riječi” koja je poslužila kao lajtmotiv ovoga filma.
Premijera u Zagrebu po svemu, od organizacije, do atmosfere je bila u skladu sa odrednicom filma specifična, vrhunska i posebna.

kud duga