DRUŠTVO PREPORUKA

U SRBIJI ONEMOGUĆENA UPOTREBA DINERS KARTICA: Plaćanja u Crnoj Gori obavljaju se nesmetano

 

Tragom informacije da je račun Diners kluba iz Srbije blokiran i da njihovi korisnici od petka ne mogu da koriste kartice za razna plaćanja kontaktirali smo predstavništvo Diners kluba Internacional Montenegro D.O.O.

Izvršna direktorka Milena Đukanović za Montenegro magazin je kazala da je sa računom te firme u Crnoj Gori sve u redu odnosno da se plaćanja obavljaju nesmetano.

-Od 1.1. 2016. godine mi smo preuzeli svo poslovanje i registrovani smo u Privrednom registru kao posebno pravno lice. To znači da situacija u bilo kojoj drugoj zemlji, u ovom slučaju u Srbiji, ne remeti naše poslovanje. Mi poslujemo kao posebno pravno lice – istakla je Đukanović i dodala da ne zna o kakvom problemu je riječ u Srbiji.

Podsjetimo, u Srbiji su tokom današnjeg dana iz “Dajners kluba” obavijestili korisnike da korišćenje njihove kartice nije moguće na pojedinim prodajnim mestima. Kao razlog su naveli blokadu računa i to za više od tri i po miliona eura.  Pojašnjeno je da je problem sa ovom platnom karticom nastao je zbog toga što je “Dajners klub Internešnal”, koji je izdaje, kasnio u plaćanju svojih obaveza prema trgovcima.

Mn.M.