DRUŠTVO PREPORUKA

,,DJEČIJI PROLJEĆNI VIKEND 2017.” U DELTI (22-23. APRIL): Uživaj dok si dijete

Najveći dječiji događaj u zemlji 8. „Dječiji proljećni vikend“ biće održan ovog vikenda u šoping molu Delta Siti, u Podgorici, pod sloganom ,,Uživaj dok si dijete”, a prema pjesmi, čije stihove potpisuje Sanja Perić.

Na dvodnevnoj manifestaciji učestvovaće preko 1.500 mališana iz svih krajeva Crne Gore, koji dolaze iz 50-ak institucija i organizacija koje rade sa djecom.

Osim zabavnog koji će se odvijati tokom oba dana na bini, pripremili smo i sadržajan edukativni program.

Uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a povodom Svjetskog dana planete Zemlje u subotu 22. aprila organizovaćemo edukativnu radionicu ,,Odakle nam dolazi hrana”. Takođe, u subotu, od od 15.00 – 20.00 sati, Centar za kreativno obrazovanje – Go Globe organizovaće besplatne jezičke radionice.

I u nedjelju naše mališane očekuju edukativne radionice, pa ćemo tako uz pomoć Glavnog grada obilježiti Svjetski dan knjige.

Uživaćemo i ove godine u folkoru, ali i u sjajnim nastupima solista, hora, balerina u izvedbi Dječijeg saveza, koji su od početka uz Dječiji proljećni vikend.

Kao novinu ovogodišnjeg „Dječijeg proljećnog vikenda“, na šta smo naročito ponosni, izdvajamo humanitarnu akciju „Mladi heroji“, koju organizuje Helen Doron, a u okviru koje će se sakupljati knjige u cilju formiranja biblioteke za mlade heroje u Dječjoj bolnici.

Tokom oba dana od 10.00 do 21.00 sat, pozivamo sugrađane, posjetioce Delta City-a i sve humane ljude da izdvoje po neku knjigu iz svojih kolekcija i poklone je kako bi novoformirana biblioteka učinila djeci, malo prijatniji boravak tokom liječenja.

Omiljeni učesnici, tradicionalno su djeca iz Dječijeg doma ,,Mladost” iz Bijele i iz Resursnog centra iz Kotora, koji će pokazati svoje umijeće u dječijoj igri, mališani iz privatnih predškolskih ustanova će razveseliti program, a raduje nas i veliko interesovanje osnovnih škola.

Da je „Dječiji proljećni vikend“ postao sinonim za dobru zabavu najbolje svjedoči podatak od prethodne godine kada je manifestaciju ispratilo preko 30.000 posjetilaca.

Detalje o dvodnevnom programu možete naći na sajtu www.djecijiproljecnivikend.com, kao i na našoj facebook stranici.

Sav program je besplatan.