MODA SLAJDER

DRUGO VEČE MERCEDES-BENZ FASHION WEEK MONTENEGRO: ,,Vile, vilenjaci i vještice” Marine Banović – Džuver, Emine Ergul donijela dah Turske

Druge večeri Mercedes-Benz Fashion Week Montenegra publika u ,,Capital plazi“ imala je priliku da vidi zanimljive kolekcije domaćih i inostranih dizajnera.
,,Namflag Capital Plaza Fashion Day“ otvorio je ovogodišnji predstavnik Crne Gore na ,,Eurosongu” Slavko Kalezić noseći kreaciju Marine Banović-Džuver koja je njegova oficijalna dizajnerka na toj muzičkoj manifestaciji. On je otpjevao pjesmu ,,Space”, a onda je uslijedilo prikazivanje 25 modela iz Marinine kolekcije pod nazivom ,,Vile, vilenjaci i vještice”.

This slideshow requires JavaScript.

Od materijala u kolekciji dominirali su čipka i svila, a od boja crna. Uz lepršave haljine išle su crne vojničke čizme ili nježne pozlaćene baletanke.
Specijalna gošća Emine Ergul, uz podršku Instituta ,,Yunus Emre Podgorica” i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, donijela je dah i kulturu Turske u  kolekciji, inspirisanoj, kako nam je kazala u ranijem razgovoru, Osmanskim carstvom.
 

This slideshow requires JavaScript.

Predstavila je 22 modela, a kostimi su inspirisani osmanskim sultanom, princom i odjećom robinja u haremu (odaliski). Ukrašeni su čipkom i skarletnim perlama. 
Brend ,,Antony Morato by Paradiso” predstavio je kolekciju za proljeće-ljeto 2017. Na kraju, manekeni su damama u prvom redu podijelili cvijeće.
Dizajnerka sa Kosova Enkelejda Šatri predstavila se kolekcijom ,,Diversity” koju je otvorila Ava Karabatić u crnoj haljini, dok je jednu od kreacija, ispraćenom aplauzom, ponijela i voditeljka Marija Podlesnik. Preovladavale su crne haljine.

This slideshow requires JavaScript.


Veče je zatvorila Ljiljana Vujanović EQUI iz Srbije, koja se kolekcijom ,,Salut” predstavila kroz razmjenu sa Serbia Fashion Week-om. Sve manekenke nosile su crne beretke, a dominirala je siva boja.
Sjutra, treći dan crnogorske nedjelje mode, organizatori su posvetili, kako kažu, ,,prilici da svi oni koji imaju vjenčanje, matursko ili polumatursko veče ili su kume, sestre, drugarice na vjenčanju, direktno u komunikaciji sa dizajnerima i šminkerima čuju korisne savjete i naprave dogovore za taj poseban dan”.

This slideshow requires JavaScript.

Posjetioce na „Fashion Day City Mall“-u u ,,City Mall”-u, od 18 do 21 sat, na „Designers Exhibition&Make up artist“-u dočekuju Ivana Murišić, Marina Banović-Džuver, Jelena Roganović- Đurić, Aleksandar Dado Jovanović , Olga Pogodina, Nada Koljenšić, Edita Nimanbegu, Lazar i Kristina Ilić , Dejana Lukić i Sanja Bobar. Društvo će im praviti najbolji crnogorski make up artisti, među kojima su Ljubica Bulatović, Marija Ivanović – Šuković, Nevenka Vujisić…, a sve uz podršku poznatih kozmetičkih kuća.
B.R.
Foto: B. Šekularac

Više fotografija pogledajte OVDJE