PREPORUKA SPORT

FURIOZNO: Radonjićeva Zvezda šampion ABA lige (video)

Foto: ABA liga

Regionalna dominacija je ekspresno potvrđena! Košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu ABA lige pošto su savladali Cedevitu i u Zagrebu sa 77:61, i sa 3:0 u pobjedama riješili finalnu seriju, a ujedno su izborili i plasman u Evroligu naredne sezone, piše ,,Sport Blic”.

Crveno-bijeli su treći put ukupno i treći put zaredom osvojili šampionsko prstenje, i tako pokazali da im nema ravnih na Jadranu.

Foto: ABA liga

Ekipa Dejana Radonjića je maksimalnim rezultatom završila finalnu seriju, pošto su njegovi puleni slavili u oba susreta pred svojim navijačima (81:66 i 84:73), a sjajni stručnjak je došao do osmog trofeja na Zvezdinoj klupi.

Foto: ABA liga

Tako je ekipa sa Malog Kalemegdana ispunila glavni ovosezonski cilj – odbranjena je titula ABA lige i ostvaren je plasman u Evroligu, u koju ide samo prvak regionalnog takmičenja.

Foto: ABA liga

Kao i prije dvije godine, opet su se Radonjićevi izabranici radovali u Zagrebu, Cedevita je bila potpuno nemoćna i Zvezda je surovo potvrdila dominaciju! Poslije osvojenog Kupa Radivoja Koraća i šampionskog prstenja, slijedi borba na domaćoj sceni za odbranu titule prvaka Srbije.

FINALE ABA LIGE

Cedevita – Crvena zvezda 61:77 (18:22, 21:24, 9:19, 13:12)

Hala: Dom sportova. Gledalaca: 3.000. Sudije: Radović, Jovčić, Dragojević.

Cedevita: Džejms 9, Krušlin 5, Katić 12, Babić 7, Žganec 2, Musa 6, Bilan 4, Šurna 6, Begić 2, Tomas 8.

Crvena zvezda: Volters 11, Tompson 14, Dangubić 6, Mitrović 5, Lazić 8, Dobrić, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 8, Gudurić 4, Kuzmić 6, Bjelica 2.





Izvor: sport.blic.rs
Foto i video: ABA liga