MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Turoperatori iz Bahreina u studijskoj posjeti Crnoj Gori


U organizaciji Nacionalne turističke organizacije i Turkish Airlines-a predstavnici turoperatora iz Bahreina, arapske države u Persijskom zalivu, borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori od 5. do 9. aprila.
Tokom petodnevne inspekcije destinacije, agenti turoperatora ,,Alraya Travel”, ,,Alandalous Travel”, ,,Rehlaty Travel”, ,,Almawasim Travel”, ,,Alwasat Travel”, ,,Kashta Travel”, ,,Labbaik Trvael” i ,,TK” imaće priliku da se upoznaju sa turističkim potencijalima Crne Gore i da se sastanu sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, kako bi se razmotrile mogućnosti uspostavljanja saradnje, u cilju dovođenja većeg broja turista sa arapskog tržišta.
Tokom boravka, planirano je da turoperatori posjete Podgoricu i vinski podrum Šipčanik, Budvu, Herceg Novi, Tivat i Porto Montenegro, turističko naselje Luštica Bay, Kotor, Bar i Ulcinj. Osim toga, posjetiće Cetinje i Njeguše, gdje će imati priliku da isprobaju crnogorske specijalitete. Pored toga, oni će obići nekoliko hotela visoke kategorije kako bi se informisali o cijenama i usluzi u našim hotelima.
Organizaciju studijske posjete podržale su lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Kotora i Ulcinja, „Porto Montenegro“ i hotel „Regent“.
Ova posjeta je od izuzetnog značaja za dalju promociju crnogorskog turizma i naše ponude na arapskom tržištu. Za turiste sa ovog tržišta Crna Gora je još neotkrivena destinacija, a ovo tržište ima veliki potencijal obzirom da prema podacima Svjetske turističke organizacije, gosti sa ovog tržišta u prosjeku po putovanju troše 1700 američkih dolara, što je čak za 500 dolara više u odnosu na goste iz Evrope. U zavisnosti od interesovanja gostiju sa arapskog tržišta, vjerujemo da će se i naša privreda sa svojom ponudom prilagoditi njihovim zahtjevima, istovremeno usklađujući njihovu kulturu i običaje.