MODA SLAJDER

MNE MAGAZIN MEDIJSKI PARTNER: Večeras počinje Vankuverska nedjelja mode

Vankuverska nedjelja mode biće otvorena večeras u 19.45 sati po lokalnom vremenu (3.45 sati po našem) prikazivanjem kolekcija sedam diplomaca Akademije mode LaSalle iz Vankuvera. Sat kasnije uslijediće predstavljanje nove kolekcije brazilskog Atelier Valeria Costa. Tokom sedam dana, koliko traje, biće predstavljeno 75 mladih dizajnera iz svih krajeva svijeta. Portal Montenegro magazin medijski je partner ovog 29. izdanja Vankuverske nedjelje mode, koju smatraju najbrže rastućim modnim događajem u svijetu. U saopštenju organizatora VFW navodi se, pored ostalog, da im je cilj da uspješni i perspektivni mladi modni kreatori iz cijelog svijeta predstave svoj rad  u Vankuveru.

-Saradnja sa medijskim kućama u Jugoistočnoj Evropi od izuzetnog je značaja za VFW. Ove sezone, jedan od top dizajnera koji će se predstaviti dolazi iz Mađarske. Vancouver Fashion Week već 29 sezona slavi multikulturalnost i zbog toga je upravo prostor Balkana i nekadašnje Jugoslavije mjesto odakle ubuduće želimo da nam dođu mladi talenti i predstave svoju kreativnost i inspiraciju. Portal Montenegro magazin vidimo kao jednog od naših najboljih partnera u regionu koji svoje čitaoce izvještava o svim aktuelnim događajima iz regiona i svijeta po najvišim standardima novinarske profesije-navedeno je u saopštenju organizatora.

Tokom narednih sedam dana predstavićemo neke od dizajnera koji učestvuju na ovoj modnoj manifestaciji, a ljubitelji mode biće u prilici da putem live stream-a na našem portalu prate dešavanja na VFW.
BIOGRAFIJE

LaSalle College Vancouver
Sa ove modne akademije predstavlja se sedam diplomaca. Adam-Lin Bungag dolazi sa Filipina. Njegova karijera počinje 2014. upravo sa Vankuverskom nedjeljom mode. Laura Torelja je Kubanka. Voli da se poigrava sa beskrajnim mogućnostima koje dizajniranje pruža, posebno sa teksturom. Britani Vaher je iz Montreala. Njeni odjevni predmeti su, kako piše, odraz doživljaja života kroz maštu, s jedne strane, i sukoba u fizičkom svijetu s druge. Bahareh Memarian studirala je arhitekturu na Kipru, ali je ubrzo shvatila da ono čime želi da se bavi jeste moda. Ljubav prema životinjama je inspiracija za njene eksperimentalne, jedinstvene funkcionalne komade. Džamari Eiamanasakul dolazi sa Tajlanda. Minimalizam, bogatstvo detalja i skriveni koncept njen su fah. I na kraju, Ester Ašu koja je rođena u Nigeriji, odrasla u Irskoj, a živi u Vankuveru. Voli da eksperimentiše sa stilovima, a u posljednje vrijeme ono što joj je inspiracija jesu večernje haljine sa crvenog tepiha u koje tka visokokvalitetne materijale poput čipke, perli i organze.

Atelier Valeria Costa

Valerija Kosta je brazilska dizajnerka. Sofisticiranost u kombinaciji sa udobnošću i kvalitetom je ono čemu ona teži. Prvi put se na modnom tržištu pojavljuje 2007. godine sa linijom cipela i nakita. Zatim pravi kolekcije visoke mode, ready-to-wear, kupaćih kostima, kao i kostima za čuveni karneval u Rio de Žaneiru. Radila je i kao kostimografkinja za najveću brazilsku televizijsku stanicu.
Mn.M.
Foto:
Vancouver Fashion Week