ART PREPORUKA

U PRIPREMI NOVI ALBUM BAJAGE I ,,INSTRUKTORA”: Snimanje počinje krajem marta

Foto: Boris Šekularac

Bend „Bajaga i Instruktori“ je, u posljednje vrijeme, koncertno manje aktivan, ali će razlog za to, svakako, obradovati njihove fanove svih generacija. Momčilo Bajagić otkriva da – grupa sprema novi album, saopšteno je iz njegove izdavačke kuće Long play.
– Izaći će najkasnije do kraja godine, možda i na jesen. U planu je, da prije toga, objavimo singl. Već smo uradili sedam demo snimaka. Album bi, ako sve bude OK, trebalo da počnemo da snimamo do kraja marta – uz osmijeh najavljuje Bajaga.
Sudeći po njegovim riječima, bend će na proljeće početi da kombinuje rad na novom izdanju sa koncertima:
– Krenućemo da sviramo, nadam se, od početka maja. Nastupaćemo, kao i uvijek, po svim velikim gradovima u regionu, a naravno i po svijetu – dodaje Bajaga.
Prethodni studijski album, „Daljina, dim i prašina“, grupa je objavila 2012. Ovo izdanje mnogi ocjenjuju kao najuspješnije kad je u pitanju diskografija benda u posljednjih dvadesetak godina. Najveći trag je ostavila raskošna balada „Ako treba da je kraj“, i dan danas nezaobilazna u koncertnom repertoaru, zatim zatvarajuća „Još jednom“, najduža pjesma u opusu grupe, kao i „Vreme“, naslovna „Daljina, dim i prašina“…