ART PREPORUKA

PODGORICA: Dani gitare 15. i 16. marta

Drugi međunarodni festival ,,Dani gitare u Podgorici” održaće se 15 i 16.marta. Festival će sadržati tri segmenta: koncertni program, predavanja i majstorske radionice.
Koncertni program održavaće se u kosoj sali biblioteke ,,Radosav Ljumović” , a sadržaće tri koncerta: prve večeri festivala 15.marta sa početkom u 20 sati crnogorskoj publici predstaviće se gitaristi  Giovanni Seneca i Gionni di Clemente koji dolaze iz Ankone (Italija), dok su na drugoj večeri festivala 16.marta planirana dva koncerta na kojima će se predstaviti crnogorski umjetnici- gitarista Petar Dobričanin solističkim koncertom sa početkom u 20 sati, a potom duo sopran Bojana Kukić i gitarista Nedeljko Pejović sa početkom u 21 čas.
Takođe, festival će sadržati nezaobilaznie edukativne segmente predavanja i majstoske radionice koje će se održati u koncertnoj sali muzičke škole ,,Vasa Pavić”. Prvog dana festivala 15. marta sa početkom u 13 sati predavanje o graditeljstvu gitara održaće beogradski graditelji klasičnih majstorskih gitara  ,,SABMAR” Branislav Marković i Lazar Bogosavljević. Dan kasnije 16.marta sa početkom u 13 sati predavanje na temu ,,Igrački stavovi barokne svite” a potom i masterclass održaće Vera Ogrizović, ugledni gitarista i pedagog koji dolazi iz Beograda (Srbija).
-Festival će svečano otvoriti mr Nela Savković Vukčević, sekretar sekretarijata za kuturu glavnog grada Podgorice. Opširnije o učesnicima, njihovim biografijama i programima možete vidjeti na sajtu festivala: www.danigitare.me
Zahvaljujemo na podršci i pomoći opštini glavnog grada Podgorice, Sekretarijatu za kulturu Podgorica, biblioteci ,,Radosav Ljumović” i Umjetničkoj školi za muziku i balet ,,Vasa Pavić”.