ART PREPORUKA

GLUMICA VANJA NENADIĆ: Nedostaje mi Ada Bojana, dolazim ovog ljeta

Vanja Nenadić poklonila se pred crnogorskom publikom na premijeri filma ,,Biser Bojane“ u hotelu ,,Splendid“. U ostvarenju Milana Karadžića tumači Lolu.
Razgovor sa ovom šarmantnom glumicom nakon projekcije protekao je u dobroj atmosferi i uz puno smijeha.
Kako je bilo jednoj Somborki da nauči crnogorski akcenat?
– Moram priznati da je to bio jedan od mojih najvećih strahova. Bojazni, da ublažim, ali sam imala veliku podršku kolega iz Crne Gore, prije svega Dubravke Drakić koja predaje dikciju na Fakultetu na Cetinju. Uz njenu sam pomoć to savladala, nadam se dobro, ali sam sluhista, pa sve što čujem mogu brzo da ponovim. A ovako privatno da pričam crnogorski, to se ne bih usudila.

Sa kolegom iz filma, sugrađaninom i prijateljem iz djetinjstva Slavenom Došlom

Ovo je Vaša prva glavna uloga. Šta ste naučili o sebi i o svom zanatu radeći na ovom filmu?
– O sebi sam naučila da vrlo mogu i kad ne mislim da mogu. Ovo je moje prvo iskustvo i uopšte nisam znala kako se ponašam pred kamerama, kako se slikam. Pozorište je prosto drugačije, bila sam na daskama mnogo sigurnija, ali sada, kada sam vidjela rezultat, vidim da me i film vrlo privlači i svakako se nadam da ću ubrzo nešto novo da radim, jer mi je baš bilo zanimljivo.
Prvi put ste bili na Adi Bojani. Kako Vam se svidjelo?
– Ada Bojana je zaista jedno od najljepših mjesta koje sam ikada vidjela i na kojima sam bila i jedva čekam sada prvi slobodan dan da odem. Zapravo, jedva čekam sjutra (premijera u Ulcinju) da odem na to mjesto gdje smo snimali, mnogo mi nedostaje. Veoma sam patila kada smo otišli i ovo ljeto sam sigurno tamo.
Vi ste i producentkinja?
– Da, to je nešto vrlo skromno, iz studentskih dana (prim. a. kratki film ,,Backwards”), tako da nije to ništa ozbiljno, ali, imam sklonosti ka produkciji. Ko zna, možda nekad i završim kao producent kad mi ovo dosadi.
B.R.
Foto: B. Šekularac