PREPORUKA ZDRAVLJE

KINESKA DELEGACIJA U PODGORICI: ,,Kina Medika“ kao model razvoja tradicionalne kineske medicine u regionu

 

U okviru posjete kineske delegacije iz provincije Sečuan povodom implementacije Memoranduma o saradnji u oblasti sadnje i prerade kineskog ljekovitog bilja, potpisanog između Vlada Crne Gore i NR Kine u novembru 2016. godine u Rigi, stručnjaci tradicionalne kineske medicine bili su i u zvaničnoj posjeti Specijalističkoj ambulanti „Kina Medika“ u Podgorici.

Specijalistička ambulanta „Kina Medika“ predstavlja ogranak Nastavne bolnice Chengdu Univerziteta za tradicionalnu kinesku medicinu u provinciji Sečuan, te su ovim povodom 20.02.2017. prorektor pomenutog univerziteta, prof. dr. Peng Cheng, i direktorica „Kina Medike“, gospođa Zhang Yali, potpisali još jedan značajan Memorandum o saradnji i jačanju partnerskih odnosa. U želji za što kvalitetnijim razvojem i realizacijom brojnih projekata i promocije svog ogranka u Crnoj Gori, s ciljem jačanja prijateljskih i partnerskih veza, kao i podrške razvoju tradicionalne kineske medicine, naučnog i obrazovnog rada u Crnoj Gori, Chengdu Univerzitet za tradicionalnu kinesku medicinu pružiće još značajniju podršku Specijalisitčkoj ambulanti „Kina Medika“, kako bi ona postala model ogranka nastavne bolnice iz oblasti tradicionalne kineske medicine u regionu i ostatku Evrope.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i njegova ekselencija, ambasador NR Kine u Crnoj Gori, gospodin Cui Zhiwei, sa svojim saradnicima.

Nakon potpisivanja, uslijedili su besplatni pregledi kod dr Lu Hua, direktorice Univerzitetske bolnice Chengdu Univerziteta i dekanice Fakulteta za akupunkturu, te jedne od najpriznatijih stručnjaka u cijeloj zemlji, kada su ženske bolesti u pitanju. Veliki broj pacijentkinja iz svih gradova Crne Gore iskoristio je ovu jedinstvenu priliku i izrazio želju za nastavkom liječenja u ambulanti „Kina Medika“, izraziviši veliko povjerenje u tradicionalnu kinesku medicinu.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac