DRUŠTVO PREPORUKA

DZPG: Počeli sistematski pregledi djece pred upis u osnovnu školu

Pedijatri Doma zdravlja Podgorica počeli su od ponedeljka, 13. februara da obavljaju sistematske preglede budućih pravaka koji naredne 2017/2018. školske godine polaze u prvi razred osnovne škole, saopšteno je danas iz te ustanove.

Roditelji, sistematski pregled kod izabranog ljekara mogu da zakažu pozivom na broj Call centra Doma zdravlja 19816 ili viberom na 067 300 931.

Ove godine se u osnovnu školu upisuju djeca rođena 2011. godine.

Uz sistematski pregled, djeca se vakcinišu vakcinama po obaveznom kalendaru vakcinacije (vakcinom protiv dječije paralize, difterije, tetanusa, morbila, rubele i zauški).

Na zakazani pregled je neophodno dovesti dijete i donijeti njegovu zdravstvenu knjižicu. Apelujemo, dodaju, na roditelje da pravovremeno zakažu sistematski pregled za svoje dijete kako bi se izbjegle bespotrebne gužve.

Pedijatrijski timovi Doma zdravlja Podgorica, počeli su od 06. februara 2017.godine redovne sistematske preglede učenika završnih razreda svih osnovnih i srednjih škola u Glavnom gradu. Učenici završnih razreda, nakon sistematskog pregleda će biti vakcinisani po redovnom kalendaru vakinacije.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest