ART PREPORUKA

PORIN: Najviše nominacija za Oliverovu i Gibonnijevu ,,Familiju”

Prema glasovima struke najviše nominacija za Porina osvojio je album ,,Familija” Olivera i Gibonnija. Od 12 nominacija, njih pet, Oliver i Gibonni osvojili su za Album godine, Album pop muzike, Najbolju vokalnu saradnju za pjesmu ,,Sreća”, produkciju i snimak dok je kompozicija ,,Gdje to piše?” koju izvodi Oliver Dragojević osvojila četiri nominacije, a pjesma ,,Udica”, u izvođenju Gibonnija, tri. Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija koliko je u kategorijama klasične muzike osvojio i ,,Cantus Ansambl” za album ,,Cantus live(s) – 15 godina Cantus Ansambla”. Po četiri nominacije dobili su ,,Detour”, ,,Elemental”, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a.

,,Let 3” imaju tri nominacije kao i ,,Bow VS Plectrum”, a album riječkih rokera ,,Angela Merkel ….” nominovan je i u kategoriji za Album godine gdje su mu konkurencija ,,Detour”, Oliver & Gibonni, ,,Elemental” i Sara Renar. Renar je ujedno osvojila dvije nominacije za album ,,Tišina”, a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, ,,Parni Valjak”, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je između ostalog nominirana za Najbolje žensko vokalno izvođenje kao i za Najboljeg novog izvođača gdje joj konkurišu Mario Petreković i Zrinka Posavec.

U kategoriji Najboljeg albuma zabavne muzike nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominovan za Najbolji album tamburaške muzike ,,Tko je, srce, u te dirn'o?”.

Dobitnici u 33 kategorije biće poznati na finalnoj dodjeli 17. marta u splitskoj ,,Spaladium Areni”.

Sve nominovane pogledajte ovdje.

Izvor i foto: Porin.org

kud duga