MAGAZIN PREPORUKA

U ORGANIZACIJI MERIT INTERNACIONAL-A: Koncert Čandan Erčetin večeras u ,,Splendidu”

 

 Turska pop  pjevačica Čandan Erčetin održaće koncert  večeras  u svečanoj Sali hotela ,,Splendid” u Budvi. 

Čandan Erčetin važi kao jedan od bisera turske kulture  kako je nerijetko nazivaju tamošnji mediji. Njeni roditelji odselili su se iz nekadašnje Jugoslavije sredinom prošlog vijeka u Tursku gdje je ova pjevačica rođena, odrasla i školovala se na uglednim istambulskim visokim školama. Završila je Državnu muzičku akademiju koja joj je pomogla da ostvari zavidnu karijeru tokom višegodišnjeg rada, ali i arheologiju. Predstavljala je Tursku na takmičenju za Pjesmu Evrovizije 1986. Godine , a vlasnica je i najprodavanijeg albuma  objavljenog  1996. godine. Najprodavaniji u godini bio je i njen treći album pod nazivom „Naravno“ objavljen 2000. godine. Čandan Erčetin dobitnica je nekoliko prestižnih muzičkih nagrada u Turskoj za najslušanije muzičke hitove i najprodavanije albume. Važi za oštru kritičarku turske muzičke scene i dešavanja u kulturi.  Zavidan uspjeh ostvarila je i kao voditeljka tok šou programa na tamošnjim televizijama, koji se nedjeljama prikazivao u prajm tajm terminima.    

Crnogorskoj javnosti  poznatija je kao potpredsjednica turskog fudbalskog kluba Galatasaraj koja je prije dvije godina podigla spomen ploču braći Milu i Pavlu Bakiću iz sela Zabrđe kod Andrijevice, koji su 1905. godine tokom školovanja u istambulskom Liceju sa još jedanaest drugova osnovali fudbalski klub Galatasaraj I time postavili temelje ovom sportu u Turskoj.

Koncert Čandan Erčetin dio promotivnih aktivnosti renomirane turske kompanije Merit internacional koja je od prošle godine preuzela upravljanje kasinima u hotelima Splendid i Avala u Budvi i Hilton u Podgorici.