ART PREPORUKA

BALAŠEVIĆ PJEVAO SKORO PET SATI I OBEĆAO: Svake godine koncert na Bogojavljensku noć

Foto: D. Dozet

Na bogojavljensku noć do Svetog Jovana. Đorđe Balašević je u ,,Spensu” održao spektakularni koncert u prelijepom ambijentu pred više od 12.000 razdraganih sugrađana i gostiju koji su horski pjevali njegove hitove od 20.30 pa sve do 40 minuta poslije ponoći, pišu ,,Večernje novosti“.
Uz orkestar, ,,Ujedinjeni mangupi Vojvodine” i tamburaški ansambl ,,Zorule”, najpopularniji Salajčanin je gospodario velikom binom, bogato ukrašenom ,,kibic-fensterima” i ludajama, kao na slici Janoša Mesaroša. Pojavio se sa fenjerom i velikom svijećom uz taktove pjesme ,,Bogojavljenska noć” i publiku, koja ga je ovacijama dočekala, uveo u bezmalo petočasovno putovanje njegovim opusom.

– Vježbali smo po manjim varošima, Zagrebu i Beogradu, lijepim ali malo zabačenim. Dobro veče Novi Sade, razglednice moja lepa. Kažu mi da me ovdje ne vole a šta bi bilo tek kad bi me voljeli. Nikad vas nisam obrukao – obratio se Balašević publici i pozdravio fanove ,,Zvezdani bataljon” iz Makarske.

Poslije pjesme ,,Lepa protina kći” on je objasnio da ,,vojvođanski” znači način razmišljanja i da nema veze sa nacionalnim.

– Pokušavaju da nas zavade. Kao, autonomaši. A ostalo su patriote? Ovdje su Bosanci, Mađari, Srbi, Slovaci… moji zemljaši – pričao je Balašević na odobravanje publike i naglasio da više neće da pjeva na Trgu slobode u Novom Sadu jer tada uvijek dođu promjene, na gore.
– Vrijeme leti i nećemo praviti pauze nego ćemo svake godine na bogojavljensku da održimo koncert.

Uslijedili su hitovi ,,Moja lepotuška”, ,,Boža zvani pub”, ,,Marina” i ,,Olivera”.

– Vi ste prijestonica kulture i očekivano je da koncert traje sat i po. E, neće biti tako, nego do ponoći – zaprijetio je Balašević, ali je pjesmama ,,Putuj Evropo”, ,,Samo da rata ne bude”, ,,Moja je draga veštica”, ,,Sin jedinac”, ,,Honduras”, ,,De-mol” i ,,Ne lomite mi bagrenje” dobrano probio termin koji je sam odredio. Na bisu je izveo ,,Nošen dahom sna” i na kraju ,,Odlazi cirkus”, uz ovacije publike.
Izvor: novosti.rs

kud duga