ART PREPORUKA

DUBROVNIK: Postavlja se kulis za snimanje filma ,,Robin Hood: Origins”

11.01.2017., Dubrovnik – Postavljanje scenografije za film Robin Hood: Origins na Stradunu, jednoj od lokacija na kojoj će se snimati blockbuster čiju produkciju potpisuje Leonardo Dikaprio. Samo snimanje počinje u februaru.
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na Stradunu je u toku postavljanje kulisa za potrebe snimanja filma ,,Robin Hood: Origins” koji će se snimati krajem januara i početkom februara. Dubrovnik će u filmu predstavljati srednjovjekovni grad Notingem, a snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Izvršni producent filma ,,Robin Hood: Origins”, E. Benet Volš u novembru je gradonačelniku Andru Vlahušiću predstavio završne nacrte scenografije, a kako su tada prenijeli njegove riječi iz Grada Dubrovnika, nijedan drugi grad ne bi bio adekvatna alternativa.

Foto: HRT

Na snimanje u Dubrovnik trebalo bi da stigne i nekoliko ,,oskarovaca”, među kojima Džejmi Foks kojemu će pripasti uloga Litl Džona. Robina Huda u filmu će utjeloviti Taron Edžerton, uloga Marion pripala je Irkinji Iv Hjuson, a notngemskog šerifa Benu Mendelsonu.

Film režira Oto Betharst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo Dikaprio.
Izvor: HRT

kud duga