ART PREPORUKA

ART: Premijera serije ,,Božićni ustanak” 29. januara na RTCG

Foto: Screenshot

Krajem mjeseca, Javni servis počeće da prikazuje igranu seriju ,,Božićni ustanak”, epsku istorijsku dramu koja se bavi najtragičnijim događajem crnogorske istorije. Reditelj je Željko Sošić, koproducenti Televizija Crne Gore i produkcijska firma Dogma, a serija se radila pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.
Istorijski konsultant na seriji bio je Novak Adžić. Generalni sponzor je EPCG. Snimljeno je devet epizoda serije.
– Kad se završi jedan tako složen proces kao što je snimanje, onda je već jedan veliki dio posla završen. Mi smo trenutno u fazi montaže i, paralelno, postprodukcije zvuka i slike. Sve napreduje jako dobro. Zadovoljan sam poslom koji smo uradili, mislim da će to biti na jednom tehnološkom nivou jedne jako moderne i jako dobro urađene serije. Veliki trud smo uložili da se sve tehnički opremi najbolje moguće, snimali smo najboljim filmskim kamerama i objektivima, zvuk smo snimali najboljim snimačima itd. Uglavnom, to će sve rezultirati jednim tehnološki jako kvalitetnim proizvodom – kazao je Sošić u Jutarnjem programu TVCG.
Željeli smo da napravimo nešto što će biti emotivno uzbudljivo, ipak se radi o istorijskoj drami, kazao je Sošić i dodao da je ova serija niskobudžetna, kad se uporedi s regionom, a kamoli kad bi je upoređivali sa svijetom.
Trejler možete pogledati ovdje.
Izvor: RTCG

kud duga