DRUŠTVO PREPORUKA

METEO: Stiže polarna zima, u Podgorici minus 11, na Žabljaku – 28

Foto: Daily Mail

Sjutra počinje prava zima u Crnoj Gori, upozorava Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju. Pred nama je, kako kažu, polarna hladnoća.

Jutarnja temperatura u Podgorici će se za vikend spustiti na -11 stepeni, dok će na Žabljaku biti polarnih -28 stepeni.

U petak će biti umjereno do potpuno oblačno, u južnim predjelima povremeno kiša, u ostalim predjelima susnježica i snijeg, a ponegdje i u kontinentalnim predjelima na jugu kratkotrajno moguća susnježiča i snijeg.

U poslijepodnevnim satima i tokom noći se očekuje jačanje sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, osjetan pad temperature, prvenstveno na jugu prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, dok će na sjeveru zemlje biti jakih sniježnih mećava. Vjetar tokom dana sjeverni i sjeveroistočni u pojačanju, u noćnim satima pojačan i veoma jak, na udare olujne i orkanske jačine.

U Podgorici sjutra pretežno oblačno, povremeno kiša, a kratkotrajno je moguć i snijeg ili susnježica, u poslijepodnevnim satima se očekuje jačanje sjeveroistočnog vjetra, osjetan pad temperature, prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

U Podgorici će se, za dane vikenda, jutarnja temperatura spustiti na rekordnih -11 stepeni, dok se najveća dnevna očekuje oko -5 stepeni. Na Žabljaku jutarnja temperatura će biti oko -28 stepeni, a najviša dnevna -20. U Budvi u subotu očekuje se jutarnja temperatura oko -7 a najviša dnevna oko 5.
Izvor: CDM