Porto Novi
ART PREPORUKA

BUDVA: Gradska muzika svirala evergreen, publika uživala i prikupljala novac za Anđelu

Gradska muzika Budve prvi put se publici predstavila sa novim dirigentom Aleksandrom Mandićem u programu ,,Gradska muzika svira Evergreen” kojom je započet novogodišnji program u Budvi.
Muzikom su posjetioce odveli u neko drugo divno vrijeme. Koncert je počeo koračnicom ,,Klingendes Steiererland”, a nastavljen sa ,,I will follow you”, ,,Hava Nagila”, ,,Delilah”, ,,Down by the riverside”, ,,Cha cha cha”, medlijem numera ABBA, ,,Boney M” i pjesama iz Rusije. Uživalo se i u instrumentalima ,,Love story”, ,,When the saints go marching in”, ,,Cielito lindo”, ,,Tiger rag”, ,,Viva Espagna” i za kraj, numera koja je najviše oduševila sve prisutne, ,,Deep purple”-ova ,,Smoke on the water”. Muzičari su vraćani tri puta na bis, kada su odsvirani ,,Radetzky march”, ,,Smoke on the water” i ,,ABBA Gold”.
Publika, koju su pored gostiju iz Crne Gore i regiona, činili Italijani, Grci i Rusi, ispred bine i sa zidina Starog grada je bilježila uspomene mobilnim telefonima, dok su najmlađi zauzeli kompletan prvi red ispred scene.
Voditeljka programa bila je Dušica Vugdelić.
Svi članovi Gradske muzike odrekli su se honorara koji je uplaćen za liječenja Kotoranke Anđele Petrović, a njihov humani primjer slijedili su i posjetioci koji su ubacivali novac u kutiju sa donacijama. Tako je još jednom Crna Gora pokazala veliko srce.

This slideshow requires JavaScript.


Večeras ispred zidina Starog grada od 21.30 sati nastupiće grupa ,,Perper”, od 23 sata Ana Rucner, a od 23.30 sati Željko Joksimović.
Tekst i foto: B.R.