ART PREPORUKA

ZA BOLJE DANE: Nina Petković u Tivtu snimila spot za pjesmu ,,Nova godina”

Nina Petković snimila je spot za pjesmu ,,Nova godina” za koju su tekst i muziku radili Bojan Momčilović (gitarista u Nininom bendu) i Nina, dok je za aranžman bio zadužen Miha Radonjić.
– Pjesma je vesela, novogodišnja, sa porukom da krenemo u bolje sutra, tj. da nam sa Novom godinom dođu bolji dani, kako nama, tako i cijelom svijetu – kaže Petković.
Dodaje da je ovo snimanje u kojem je najviše uživala do sada.
– Zaista je bilo nevjerovatno divno u mom gradu, na rivi Pine, da li zato što je bio Badnji dan i iščekivao se Božić. Bilo je čarobno! – rekla je Petković.
Iskoristila je priliku da se zahvali ,,svim ljudima koji su učestvovali u spotu, kako onima koje smo planirali, tako i onina koji su se neplanirano, bez problema, uključili, pridružili nam se na setu.

– Možda je ovo lokal patriotizam, možda će zvučati kao kliše, ali moram da se pohvalim i najiskrenije kažem da sam preponosna na svoje sugrađane, moje drage Tivćane, koji su se organizovali u par sati, neki i na licu mjesta i doprinijeli atmosferi ovog snimanja. Pokazali su kakav je zaista duh Tivćana, da su uvijek veseli, dobronamjerni i spremni na svaku vrstu pomoći. Recimo, u jednom trenutku sam zamolila ljude iz kafe bara ,,Propela” da izađu svi iz kafića, da bismo snimili scenu na rivi i svi su izašli, iako je bilo jako hladno. Tu je čak bilo i gostiju, grupa momaka iz Podgorice, koji su bili spremni za akciju i rado se pridružili snimanju. Bilo je i nekoliko stranaca koji su prolazili dok smo snimali scenu kod jelke, pozvali smo ih da se pridruže i rado su ostali – prepričava Petković zanimljivosti sa snimanja spota za ovu pjesmu.

Napominje da je ovo za nju bio jedan od najljepše provedenih Badnjih večeri.

– Toliko je bilo lijepo, da kad sam se probudila sljedećeg jutra, nisam bila sigurna da li sam sanjala – kaže Nina.

U ovom spotu će se vidjeti sve ljepote Tivta u zimskom, novogodišnjem ruhu, tako da ljudi mogu vidjeti da Tivat nije samo ljeti zanimljiv, već ima i zimsku ponudu, zimske, a ipak primorske čarolije, naglašava Petković.

– Sa snimanjem spota smo sačekali zbog toga što smo čekali da svi ukrasi koji su naručeni za naš grad stignu, kako bismo ih prikazali i u spotu. Zahvalila bih i našem Komunalnom preduzeću koje mi je izašlo u susret po svakom pitanju, na obezbjeđvanju dovoda struje na mjestima gdje nismo imali rasvjetu; a takođe i na sjajno obavljenom poslu što se tiče samog ukrašavanja našeg grada – dodala je ona.
Spot je snimala Zoom produkcija iz NK i Zoran produkcija iz Tivta.
B.R.
Foto: Privatna arhiva

kud duga