TRASH

UČENIK IZ SRBIJE NA FEJSBUKU ZAVODIO PROFESORICU: ,,E, da si bio takav na časovima imao bi makar 4”

Učenik iz Vranja oko ponoći se dopisivao s profesoricom iz osnovne, slao joj lascivne stihove folk pjevača i time se hvalio na YouTubeu.

U snimku koji je nazvao ,,prankovao sam nastavnicu iz srpskog”, Janko provocira bivšu profesoricu iz osnovne škole stihovima iz folk pjesama. Da sve bude bizarnije cijela prepiska se događa oko ponoći. U jednom trenutku, profesorica ovom maloljetniku odgovara s ,,Da si bar tako sastavljao tekstove u školi, imao bi bar četvorku”.

Kurir je zamolio profesora jedne srednje škole u Beogradu da komentariše cijelu, u najmanju ruku, neugodnu situaciju.

– Prije svega mislim da je profesorica pogriješila što je uopštee prihvatila poziv za prijateljstvo na Facebooku i što uopšte kontaktira s učenicima preko društvenih mreža. Takođe, mislim da je u najmanju ruku nerazumno što kontaktira s učenicima u ,,sitne sate”. Vjerovatno je mlada i nedovoljno iskusna i mora shvatiti da prema djeci mora postaviti jasne granice i da ne ulazi u bilo kakvo zbližavanje privatnog tipa – ističe profesor.

Učenik ga previše ne čudi.

– Što se tiče dječakovog postupka to je klasična tinejdžerska drskost koja je prirodna za te godine i ne predstavlja nikakvo iznenađenje, osobito u doba današnje opšte raspuštenosti i ekspanzije interneta na kome se oni, htjeli mi to priznati ili ne, bolje snalaze od nas profesora – rekao je on.