MAGAZIN PREPORUKA

SADA ĆETE I PO OVOME ZNATI DA LI VAS MUŠKARAC OBOŽAVA: Hladan krevet ne puni novčanik!

empty wallet - woman with no money in purse shopping. Female shopper in clothes store upset crying as she is out of money. Funny image of mixed race Caucasian / Asian woman.

Prije 80 godina, novinar Napoleon Hil istraživao je i upoređivao život 500 najbogatijih i najuspješnijih biznismena u Americi. Svoja otkrića i zaključke objavio je u bestseleru Think and Grow Rich, zajedno sa 13 principa koji svima mogu da pomognu da se obogate.

Njegov deseti princip je jedan od najzanimljivijih, a Hil ga je nazvao ,,Misterija seksualne transmutacije”. Kroz ovaj princip, Hil je zapravo otkrio da su ključni elementi koji pomaže da neko postane bogat i uspješan – ljubav i strast.

– Strast je jedna od najjačih ljudskih sila. Muškarci koji su postigli najveće uspjehe imali su nevjerovatno razvijenu sposobnost da vole, a muškarci koji su za života zaradili najviše novca bili su motivisani ženom koju vole – zapisao je Hil.

Čak i danas, skoro čitav vijek kasnije, mnogi se slažu sa filozofijom Napoleona Hila. Zaključak je da će žene sada imati još jedan kriterijum po kojem će znati jesu li voljene – strast bez punog novčanika ne znači pravu ljubav.