ART PREPORUKA

DODIJELJENE NAGRADE NA 53. NIŠKOM SAJMU KNJIGA I GRAFIKE: Inicijal za Monografiju Voja Stanića

captureNagrada za doprinos umjetnositi Inicijal, ove godine, na 53. Niškom sajmu knjiga i grafike dodijeljena je izdavačkim kućama Obodsko slovo iz Podgorice i Štampar Makarije iz Beograda, za novu Monografiju Voja Stanića, saopšteno je iz Udruženja izdavača i knjižara Crne Gore.

Nagrada za kompletnu produkciju dodeljena je izdavačkoj kući ,,Dereta” iz Beograda, dok je za najvredniju ediciju nagrađen ,,Kreativni centar” iz Beograda za djelo ,,Pustolovine”, u kojoj je ove godine objavljena knjiga ,,Srpske narodne umotvorine” kojom se završava kolekcija posvećena narodnom stvaralaštvu.

Nagrada ,,Otisak” koja se na Sajmu knjiga u Nišu dodjeljuje za grafički dizajn, ove godine je za estetski tretman knjiga dodijeljena ,,Laguni” za djelo ,,Trinaesti zec” autora Tanje del Rio.

Za tehnološki tretman knjige ,,Otisak” je dodeljen kući ,,Darkvud” za knjigu ,,Bog je crven” grupe autora, dok je za intermedijalni tretman nagrađena knjiga ,,Izokrenute priče” grupe autora, a izdavač je ,,Zavod za udžbenike”.

Žiri koji je odlučivao o nagradama ,,Presad mudrosti” i ,,Inicijal” činili su Mirko Demić, Dragan J. Ristić i Aleksandra Gojković, dok su za sajamsku nagradu ,,Otisak” zaduženi bili Miodrag Anđelković, Sanja Dević i Biljana Stanković.

Niški 53. sajam knjiga za posjetioce će biti otvoren do 3. decembra.