PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

KAO IZ BAJKE: Pogledajte kako izgleda predvorje čuvenog londonskog hotela

claridges_christmas_jms-004Londonski ,,Claridge’s” (Klaridžis) hotel, smješten u četvrti Mejfer ovih je dana predstavio specijalno božićno drvce odnosno cijelo predvorje posvećeno zimskoj prazničnoj čaroliji.
Ovu posebnu umjetničku instalaciju potpisuju ser Džoni Ajv, inače glavni dizajner u kompaniji ,,Apple” i Mark Njuson. Njih dvojica slove za jedne od najutjecajnijih dizajnera današnjice, a takođe su i dugogodišnji gosti ovog luksuznog londonskog hotela, piše Gloria.hr.

claridges_christmas_jms-008Ovogodišnja božićna instalacija ,,Claridge’s” hotela uzbudljivo je iskustvo koje se poigrava odnosom prirode i tehnologije, tradicije i budućnosti i odnosima različitih percepcija i dimenzija. Autori Ajv i Njuson su u saradnji s poznatim britanskim set dizajnerom Majklom Hauelsom stvorili magičnu šumu koja spaja moderne tehnike izvođenja i tradicionalne forme s prirodom.
U lobiju hotela smještene su 4 metra visoke kutije iz kojih se projektuju crno-bijele fotografije snijegom pokrivenih breza koje odaju srebrnkasti efekt. Nasuprot fotografijama unutar predvorja postavljeni su pravi zasađeni borovi i breze raspoređeni kroz cijelu prostoriju. Njihov miris i pojava savršeno se isprepliću s efektom projektovanih fotografija, a različita svjetlosna čarolija postiže se u drugačije doba dana; od jutarnjih snimaka do večernje i noćne atmosfere. Cijela priča se ponavlja u dnevnim i noćnim ciklusima čineći božićni ugođaj u ovom hotelu zaista posebnim.
Ovo je već sedma godina kako ,,Claridge’s” hotel slavi Božić specijalnom umjetničkom instalacijom koju brojni turisti na svom putovanju u London dolaze pogledati!

This slideshow requires JavaScript.


Izvor: Gloria.hr
Foto
: Claridges promo/Gloria.hr