ART PREPORUKA

NOVA GODINA U HERCEG NOVOM: Narodnjaci, di-džejevi, program za djecu, ,,Crveno i crno” u Igalu

press-docek-ng-111116U Herceg Novom će prvi put za doček Nove godine na otvorenom svečanosti trajati tri dana, a doček 2017. biće organizovan na Trgu, podno tore, ali i na Škevru. Biće to prvi put da svečani doček Nove godine bude na dvije lokacije, uz nastup 15 izvođača. Pokrovitelj je Opština Herceg Novi, organizator TO, uz podršku ustanova kulture. Sa 78 hiljada eura biće finansirani trodnevni programi, koje je kreirarao Organizacioni odbor, saopštila je Ana Đurašković iz TO Herceg Novi.
– Odbrojavanje počinje već 30. decembra na Trgu Nikole Đurkovića, gdje će nastupiti prvo ansambl Toć, pa onda popularni Tropico band. Nije zaboravljena ni najmlađa publika, pa će 31. decembra na Trgu Nikole Đurkovića od 11 do 14 sati mališane animirati Žarko Žabac, Šanta Panta – Djed Mraz i Mađioničar – najavila je Ana Đurašković.
– Posljednjeg dana stare godine na Trgu podno tore nastupiće sjajni beogradski sastava Perpetum mobile, koji izvodi muziku svih žanrova, ali više naginju fanku, soulu i džezu. Oni će zagrijavati publiku do nastupa regionalne zvijezde Dženana Lončarevića. Ne odričemo se dobre tradicije, spektakulranog vatrometa, a kada otkuca ponoć sa Sat kule spustiće se Djed Mraz – kazala je Đurašković.

Prvu novogodišnju čestitku Novljanima i njihovim gostima uputiće sa bine neko od mladih, kao simbol lijepe budućnosti, a u publici bi trebalo da se nađu ovoga puta i gradski oci.

Novost je da će ove godine biti priređen doček na Škveru. Gradska luka će 31. decembra biti mjesto za one koji vole elektonsku muziku – nastupiće 7 DJ-eva iz naše zemlje i inostranstva.

– Atmosferu će do usijanja dovesti DJ-evi Toni Rios iz Njemačke i Yvan Genkins iz Švajcarske, a line up će upotpuniti članovi dobro poznate novske asocijacije DJ-eva Groovy Castel Nuovo, koja ove godine proslavlja 10 godina postojanja: P.S., Bodzie, Nessuno, Soft 85, Budo Šuković i njihovi gosti iznenađenja.

Poznati evropski DJ-evi i novska asocijacija koja je jedan od ključnih činilaca stvaranja elektronske scene u Crnoj Gori pravi su garant za nezaboravnu novogodišnju noć na Škveru, vjeruju organizatori.

Već prvog dana 2017. godine na Trgu Nikole Đurkovića nova zabava uz koncert St. Louis band-a, perspektivnog sastava koji izvodi svjetske hitove u novim, drugačijim aranžmanima. Nakon njih nastupiće Lexington band, jedna od trenutno najpopularnijih pop grupa na Balkanu.

Objašnjavajući ko je odlučivao o ovakom konceptu i izboru izvođača, s obzirom na već neke negativne ocjene oko njihovog angažovanja, posebno Dženana Lončarevića, Marija Krivokapić iz PR službe Opštine kazala je da je trodnevni program koncipiran tako da može da zadovolji široku lepezu muzičkih ukusa različitih uzrasta.

– Svjesni smo da ne možemo udovoljiti svima, ali i sigurni da su izvođači koje najavljujemo garancija za dobru zabavu i pozitivne vibracije, a to najbolji poziv da Novu godinu dočekate u Novom, poručila je Marija Krivokapić iz PR službe Opštine.

U Organizacionom odboru, kojeg je još ljetos formirala predsjednica Opštine su: potpredsjednik Dragan Janković, sekretarka za kulturu Tamara Lepetić, direktor JUK Hercge festa, Stevan Koprivica, direktor JU Gradski muzej Mirko Komenović i Galerija Josip Bepo Benković, Đuro Beli Prijić, predsjednik IO TO Herceg Novi, Goran Čolović, rukovodilac komunalne službe Zoran Bijelić, savjetnik predsjednice Dejan Jovanović i koordinatorka Mirta Gržanić.

Uslijediće i medijska kampanja u Crnoj Gori, ali i u regionu, Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji. Poznato je da će novogodišnje programe organizovati u hotelu Palmon bay i u Gradskoj kafani, koja posluje u okviru hotela Light house, gdje će boraviti bugarski turisti. U igalskom hotelu nastupiće bend „Crveno i Crno“.

Ana Đurašković kaže da će u Herceg Novom biti otvoreni svi hoteli, osim Parka, Delfina. U Hunguest hotel će tek odlučiti hoće li raditi. Svima će biti dostavljen program dočeka, pa mnogi mogu da naprave paket aranžmane.

Organizatori nemaju projekciju koliko bi moglo doći gostiju u Herceg Novi i kolika bi mogla biti zarada od ovakvog programa, ali poručuju da svako za tri dana može izabrati ono što mu odgovara.

Izvor i foto: Radio Jadran