DRUŠTVO SLAJDER

PREDSTAVLJAMO ĐAKE GENERACIJE: Manojle, Stana i Miloš zavrijedili priznanja

 

ucenici_241

Danas predstavljamo učenike, đake generacije školske 2015/16. godine

Manojle Vojinović je đak generacije, JU OŠ  „Milovan Jelić“ Pavino Polje, Bijelo Polje i dobitnik je diplome „Luča“.

manojle-vojinovic

Manojle Vojinović

-Ova nagrada za mene predstavlja ličnu sreću i zadovoljstvo kao i podstrek za dalji rad i trud. Zahvaljujući nastavnicima koji su kvalitetno proširili moja znanja i vještine, kao i svom zalaganju, stekao sam, po mom mišljenju najbitnije obrazovanje. Obzirom da sam đak seoske škole, udaljene od grada preko 35 km, male su šanse da će u budućnosti biti mnogo novih generacija, ali bih je svim srcem preporučio svima jer sam ja, a isto tako i moji drugari sigurno, veoma zadovoljan.  Još nisam siguran šta bih želio da postanem nakon školovanja jer su mi interesovanja raznolika, ali recimo da bi to bio možda poziv advokata-kaže Manojle za MNE magazin.

Stana Kovačević je đak generacije, JU OŠ „Braća Bulajić“ Nikšić i dobitnica je diplome „Luča“.

stana-kovacevic

Stana Kovačević

-Za mene nagrada ,,Luča“ predstavlja pohvalu, čast i priznanje za uloženi trud i rad u toku devetogodišnjeg osnovnog školovanja. Srećna sam i ponosna što sam bila đak JU OŠ ,,Braća Bulajić”. Iz svog dosadašnjeg školovanja nosim drage uspomene i kvalitetno znanje. Svakoj novoj generaciji poželjela bih školu i nastavnike kakve sam ja imala do sada. Upisala sam gimnaziju u Nikšiću, a onda planiram pravni fakultet i da postanem advokat-kaže Stana za naš portal.

milos-jocovic

Miloš Jocović

Miloš Jocović je đak generacije, JU OŠ „Dušan Đukanović“ Nikšić i dobitnik je diplome „Luča“.

-Pa meni lično ova nagrada znači kao neprocjenjivi biser, koji je rezultat mog dugogodišnjeg rada i truda. Mogao bih seriju knjiga da napišem o iskustvima koja sam stekao tokom mog školovanja, ali evo navešću samo neka. Na primjer: naučio sam koliko je važno imati prijatelja, kako ne treba da gledam na stvar samo sa jedne strane, kako se uvijek treba boriti do kraja, kako se rad i trud isplate, … Za sve buduće generacije koje će učiti u mojoj osnovnoj školi želim da kažem da ta ustanova možda nije dvor u kojem će imati sve na raspolaganju, ali imaće nešto što se zove mir i harmonija i jedan neobični sklad koji se teško danas može naći. Upisao sam gimnaziju i trudim se da se što bolje  snađem u novoj sredini. A za kasnije je još rano pričati, mada imam neke ideje, kao na primjer želio bih da studiram fiziku i da jednog dana budem naučnik. I još mnogo toga bih želio ali ne volim da razmišljam toliko unaprijed- kaže Miloš.

Mn.M.