DRUŠTVO PREPORUKA

ZUNS: Uloga i položaj pedagoga u obrazovnom sistemu

osnivacka-skupstina-1Stručni aktiv pedagoga/pedagogica Podgorice, u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore, organizovao je panel diskusiju za pedagoge obrazovno-vaspitnih ustanova, koja je održana u Podgorici, u Srednjoj stručnoj školi ,,Sergije Stanić”, 21. oktobra 2016. godine.
osnivacka-skupstina-2Tema panel diskusije bila je Uloga i položaj pedagoga u obrazovnom sistemu. Učesnici su: Radoje Novović, pedagog i načelnik Odsjeka za istraživanje i razvoj obrazovnog sistema u Zavodu za školstvo, Katarina Todorović, pedagogica i profesorica na Univerzitetu Crne Gore, Odsjek pedagogija, Dušanka Popović, načelnica Odsjeka za profesionalni razvoj nastavnika,Vesna Ćetković, pedagogica Građevinske škole u Podgorici i Zoja Bojanić-Lalović, direktorica Gimnazije ,,Slobodan Škerović” u Podgorici i predstavnica Unije direktora škola Crne Gore. Moderatorka panel diskusije bila je Vanja Rakočević, pedagogica u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović”.
panel-pedagoga-1Razmjenom mišljenja, prezentacijom primjera dobre prakse i otvorenom diskusijom dat je značajan doprinos unapređenju položaja pedagoga u obrazovnom sistemu, a razriješene su i mnoge nedoumice vezane za sadržaj rada pedagoga.
Poslije uspješne panel diskusije, održana je i Osnivačka skupština Udruženja pedagoga Crne Gore, na kojoj je za predsjednicu Udruženja jednoglasno izabrana Vanja Rakočević, pedagogica u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović”.