DRUŠTVO SLAJDER

KOMPANIJA GNC OTVORILA SPECIJALIZOVANU RADNJU PROIZVODA-DODATAKA ISHRANI: Svoj put u ovom dijelu Evrope počinju iz Podgorice

gnc_otvaranje

 

Vodeća američka i svjetska kompanija koja se bavi prodajom proizvoda u oblasti dodataka ishrani – GNC od večeras je prisutna i u Crnoj Gori. GNC Holdings, Inc. sa sjedištem u Pitsburgu posluje na devet hiljada lokacija od kojih se 6. 700 nalazi u SAD, dok je kroz franšize GNC prisutan u blizu 50 zemalja svijeta. Crna Gora je, kako je rečeno na svečanom otvaranju specijalizovane radnje u Siti kvartu, izabrana kao prva lokacija u ovom dijelu Evrope za lansiranje GNC brenda.

Simboličnim presijecanjem vrpce  GNC u Crnoj Gori otvorili su prof. dr Petar Ivanović, potpredsjednik Vlade, Margaret E. Uehara, ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džon Adžazi, direktor franšiznog poslovanja kompanije GNC, kao i Rodžer Kafif i Dragan Burić, investitori i osnivači GNC Adriatic.gnc_otvaranje_02

Ovom prilikom prof. dr Petar Ivanović naglasio je da ,,tamo gdje nema povjerenja, nema ni biznisa“.
– Zbog toga se zahvaljujem gospodinu Buriću, gospodinu Adžaziju na povjerenju koje su iskazali  Crnoj Gori kao državi i što su se odvažili  da odavde krenu na put širenja svojih poslovnih ideja. O tome ne možemo pričati sa ljudima koji vide samo crno oko sebe,  crnu budućnost, crnu perspektivu i samo ono najgore. Zbog toga moramo gledati one ljude koji su u stanju da vide malo svjetlosti na kraju tunela i koji su u stanju da domaćim i stranim investitorima ponude načine na koje ta svjetlost može da bude svakodnevnica. Zahvaljujem gospodinu Buriću koji je, ne samo počasni konzul Crne Gore u Panami, nego je i ugledni biznismen sa kojim sam imao prilike da podijelim velike uspone i padove na drugom njegovom projektu koji se odnosi na čuvenu mljekaru u Pavinom Polju. Biznisi se šire i još jedna ideja postaje stvarnost da se odavde, iz Crne Gore širimo polako u regionu i da odavde vodimo jednu kompaniju – kazao je Ivanović.

On je poručio  da su svi američki biznismeni i sve američke kompanije dobrodošle u Crnu Goru.

-Drago mi je da se saradnja sa Američkom privrednom komorom intenzivira, da se saradnja sa američkom ambasadorkom, koja je oduvijek bila dobra, nastavlja ovim putem i da se sve to u dijelu ekonomije manifestuje kroz dolazak novih kompanija poput GNC-a. Ubijeđen sam da će ovdje biti prostora i za zapošljavanje mladih ljudi koji znaju da cijene zdrav način života i koji će uživati u proizvodima koje nudite našem tržištu – rekao je Ivanović.

gnc_otvaranje_03Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret E. Uehara kazala je da je, kada je ušla u radnju, imala  osjećaj kao da je u Americi.

– Ovo je zaista impresivna lokacija. Veoma mi je drago da sam ovdje večeras sa vama i što mogu da učestvujem u svečanosti povodom otvaranja prve GNC radnje u južnoj i centralnoj Evropi. Drago mi je da je GNC odabrao Crnu Goru kao prvu lokaciju na zapadnom Balkanu. Prisustvo GNC-a u Crnoj Gori je potvrda da su zemlje opredijeljene ka evroatlanskom putu države stabilnog poslovnog okruženja  u kojem se kreiraju nova radna mjesta i prosperitet. Večerašnje otvaranje je još jedan dokaz da Crna Gora postaje regionalni centar za američke i međunarodne kompanije. Nije tajna da investitori traže stabilnost i predvidljivost. Vladavina demokratije, antikorupcijske mjere, posvećenost vladavini prava osnove su otvorenog društva, ne samo za demokratske vrijednosti nego i za investicije – kazala je Uehara.gnc_otvaranje_01

Ona je dodala da će Vlada SAD nastaviti da u partnerstvu sa Vladom Crne Gore, Američkom privrednom komorom i ostalim poslovnim udruženjima radi na unapređenju poslovne klime i ohrabrivanju još više kompanija da investiraju u Crnu Goru.

– Vjerujemo da 80 godina tradicije koje GNC posjeduje uz ekspertizu, posvećenost kvalitetu i znanju baziranom na naučnom radu i istraživanjima tržišta Crne Gore i ovog dijela Evrope će ponuditi kvalitet kakav do sada nije bio dostupan domaćim potrošačima. U našim prodavnicama dostupno je 400 različitih proizvoda koji uključuju proteine, različite suplemente i druge proizvode, pa će stručna pomoć naših zaposlenih svima koji žele da upotpune svoj režim vježbanja proteinima, obogate dnevni unos vitamina i minerala, izgube kilograme ili pročiste tijelo GNC detoks programom, biti korisna – kazao je Kafif.

This slideshow requires JavaScript.

Dragan Burić izrazio je zadovoljstvo što se ,,globalni brend GNC premijerno predstavlja u ovom dijelu Evrope otvaranjem prve prodavnice u Crnoj Gori“.

– Brend koji je u SAD, ali i širom svijeta postao sinonim za vrhunski i provjeren kvalitet u oblasti dodataka ishrani ćemo odavde, iz Crne Gore, nastaviti da razvijamo dalje u ovom dijelu Evrope – kazao je Burić.

Svečanom otvaranju prisustvovale su brojne javne ličnosti.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac