MODA SLAJDER

IMANJE KNJAZ FASHION CONNECTION (1-2. NOVEMBAR): Potpisan ugovor sa UDG za unapređenje modne scene u Crnoj Gori

press_nedelja-modeOsamnaesto izdanje manifestacije ,,Fashion connection“, u organizaciji modne agencije ,,Mondaine models“, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Glavnog grada, biće održano 1. i 2. novembra u novoizgrađenom event centru ,,Imanja Knjaz“ u Podgorici.
Tim povodom organizovan je koktel za novinare i potpisan trogodišnji ugovor o saradnji između predstavnika agencije ,,Mondaine models“ i Fakulteta za dizajn i multimediju UDG.
– Ugovor je potpisan na tri godine, uz mogućnost produžetka. To je više protokol o saradnji, memorandum o razumijevanju i prepoznavanju kvaliteta s jedne i s druge strane, tako da mislim da će taj ugovor trajati neodređeno. Cilj je unapređenje modne scene u Crnoj Gori, modne djelatnosti putem prezentovanja kolekcija studenata i diplomiranih dizajnera sa UDG-a upravo na ,,Fashion connection“-u – kazala je za MNE magazin Jasna Božović iz agencije ,,Mondaine models“ .

press_nedelja-mode_jasna

Jasna Božović

,,Fashion connection“ prepoznat je po novinama koje se iz godine u godinu uvode u ovu manifestaciju, pa smo sa Božović razgovarali i o tome.
– Prvenstveno je to novi prostor, prvi put je to ,,Imanje Knjaz“. Prostor može da primi oko 700 zvanica, tako da nam je posebna čast i zadovoljstvo što će tokom dvije večeri biti prisutno oko 1.500 posjetilaca na ovom modnom događaju. Novina jeste i saradnja sa fakultetom UDG.  Fakultet je prepoznao u našem događaju kvalitet i saradnja će teći na obostrano zadovoljstvo, ne samo kada je u pitanju ,,Fashion connection“, već i brojne zajedničke aktivnosti koje planiramo ubuduće – najavila je Božović za MNE magazin.
Prvi ,,GP Contour dan“ otvoriće Nataša Pejović. Uslijediće predstavljanje novih kolekcija brendova ,,Adidas by Sportvision“, ,,Piazza Italia“ i ,,Samsonite“, koji je, kako nam je rekla Božović, namijenjen širokim masama, kao i diplomska revija studenata modnog dizajna Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta ,,Donja Gorica” Ane Krgović, Marijane Rondović i Marije Vujović.

press_nedelja-mode_03

Ana, Marijana i Marija u razgovoru sa našom novinarkom

Ana Krgović za naš portal rekla je da su na diplomskom ispitu imali dvije teme ,,Ekologija“ i ,,Građanin 2070. godine“ , te da je to bio dug proces koji je trajao pola godine.
– U tom procesu smo imali tekstualni dio. Morali smo da sašijemo od tri do pet modela. Na ,,Fashion connection“-u ćemo se predstaviti sa šest modela i zadovoljstvo nam je što će to biti pred crnogorskom publikom prvi put – kazala je Krgović.
Marijana Rondović kazala je u razgovoru za MNE magazin da je tema za njenu kolekciju bila paralelni svjetovi kao podtema ,,Građanina 2070. godine“.
– Tema kao takva je jako opširna i ima mnogo smjerova. Ja sam se odlučila za spoj savremene tehnologije koja se sve više razvija i nježne strane ljudskog bića. Modeli su tako spoj grubog i nježnog. Elementi su od eko kože, a ostatak od lepršavih materijala. Samim tim dobija se spoj borbenosti i nježne strane – istakla je Rondović za MNE magazin.
Marija Vujović rekla je u razgovoru za naš portal da je tema za njen diplomski rad bila povratak u budućnost.
– U ovoj temi sam se bavila istraživanjem žene u mogućoj određenoj budućnosti kroz vraćanje istoriji kao što je antička Grčka, kroz temu mitologije i pokušaj oživljavanja mitologije u nekom novom vremenu. Modeli koje sam ja radila su od svile, u bež boji i crnoj – istakla je Vujović za MNE magazin.
Drugog, ,,Neven design“, dana Bojana Jovetić premijerno će prvu kolekciju predstaviti i crnogorskoj publici, a kuriozitet je da će to biti na rođendan njenog brata, a našeg proslavljenog fudbalskog asa Stevana Jovetića.
– Ona ima veliku samostalnu reviju 25. oktobra u Beogradu. Crnogorskoj publici predstaviće se sa jako ozbiljnom kolekcijom – istakla je Božović za naš portal.press_nedelja-mode_02
U okviru ovog dana ,,Madam Maya“ prikazaće nove kolekcije Biljane Tipsarević, Dejane Lukić, brena ,,Sherry Hill“ i modne kuće ,,Katrin“.

Na after party-u u muzičkom dijelu predstaviće se DJ Sophie, dok će Slavko Kalezić promovisati novu pjesmu.
Obje večeri, gosti će biti u prilici da pogledaju izložbu 15 studenata treće godine modnog dizajna UDG-a inspirisanu literaturom ,,Dvadeset hiljada milja pod morem“, ,,Put oko svijeta za 80 dana“ i ,,Oliver Tvist“.
Zaštitno lice događaja je Milena Kovačević, dekoraciju potpisuje Jelena Mlađenović, dok je za šminku zadužena Ljubica Bulatović, frizuru Zoran Vukčević, a za modne detalje optika ,,Monokl“. Oficijelni fotograf manifestacije je Anes Lekić-Lasso.
B.R.
Foto: B. Šekularac