DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Održana svečanost povodom završetka radova u JU OŠ „Vladimir Nazor“

img_0138U JU OŠ „Vladimir Nazor“ u Podgorici danas, 19. oktobra održana je svečanost povodom završetka radova u ovoj školi koji su finansirani donacijom Ambasade SAD u vrijednosti od 185.000 eura.
Na svečanosti su govorili ambasadorka SAD u Crnoj Gori NJ. E. Margaret En Uehara, sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović i direktorica JU OŠ „Vladimir Nazor“ Ljiljana Krivokapić.
Direktorica JU OŠ „Vladimir Nazor“ Ljiljana Krivokapić izrazila je zahvalnost SAD koje su pomogle da uslovi za rad u školi budu ugodniji i primjereni životu djece 21. vijeka. Ona je podsjetila da ovo nije prvi put da SAD pomažu naše škole naglasivši kako je narod SAD donirao novac za izgradnju srušene osnovne škole u Donjoj Gorici nakon razornog zemljotresa 1979. godine. Prijateljstvo sa SAD Crnoj Gori je dragocjeno, zaključila je direktorica.

img_0158

Sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Ambasadom SAD. On je zahvalio Ambasadi zbog ulaganja u obrazovni sistem koje jeznačajan segment našeg društva.
Ambasadorka SAD u Crnoj Gori NJ.E. Margaret En Uehara je nakon obilaska renoviranih prostorija rekla da je veoma ponosna što će đaci škole učiti u mnogo boljim uslovima nego ranije. Ona je istakla da kao majka petoro djece dobro zna koliko je važno da djeca imaju stabilno okruženje u kojem uče i razvijaju se.
Ambasadorka Uehara je zahvalila svim učesnicima u projektu: Ministarstvu prosvjete, JU OŠ ,,Vladimir Nazor”, Komandi Američkih snaga za Evropu, Kancelariji vojnog atašea, Kancelariji za odbrambenu saradnju i Glavnom gradu – Podgorica.
– Ovo je primjer snažnog prijateljstva SAD i Crne Gore na koje sam ponosna – zaključila je Uehara.