ART PREPORUKA

NINA ŽIŽIĆ ODUŠEVILA AZERBEJDŽANCE: Do saradnje došlo slučajno, imala sam indirektni susret sa svemirom

13221113_1204445229587980_2836789132579077011_nCrnogorska pjevačica Nina Žižić oduševila je domaću i azerbejdžansku javnost obradom njihove balade ,,Qayıtdı xəyallar” za potrebe filma ,,Həddən artıq uyğunluq”. Numera je u engleskoj verziji dobila ime ,,Kiss you, goodbye!”.
– Nisam sarađivala direktno sa stvaraocima filma. Do saradnje na pjesmi je došlo, uslovno rečeno, slučajno – počinje priču Žižić za MNE magazin.
Objašnjava nam da je sa timom ,,Peachline”-a iz Bakua prvi put ostvarila kontakt i započela saradnju još prošlog ljeta jer je bila dio sasvim drugog projekta.
– Kako se naša komunikacija razvijala, saradnja se prenijela na još jedan projekat, a to je upravo ova pjesma. Elruz Fatiyev, inače čelnik tima ,,Peachline”-a mi je predložio da otpjevam rimejk jedne njihove nekad jako popularne balade na engleskom jeziku. Bila sam oduševljena idejom. Čim sam snimila pjesmu, Elruz je onako nenadano predložio da snimimo spot u toku mog boravka u Bakuu krajem prošle godine. Kasnije sam dobila informaciju da se razmatra da pjesma zapravo bude naslovna numera jednog njihovog filma. Ostalo je istorija – kaže naša sagovornica.

Nosi, kako ističe, najpozitivnije moguće iskustvo iz ove saradnje.
– Jako su topli, pozitivni i nadasve kreativni. Tih dana u Bakuu sam uživala iako nismo prestajali da radimo, što na drugim pjesmama, što na spotu. Kada ste okruženi takvim ljudima i kada inspiracija pršti na sve strane, onda je i umor zanemarljiv – kaže Žižić.
Spot je snimljen na zanimljivim lokacijama, od kojih nas je posebno jedna fascinirala. I nismo bili jedini.
– Kadrovi su snimani u hotelskoj sobi jednog divnog hotela u centru, na jednom brdu odakle smo imali sjajan pogled i jedan interesantan detalj, a to je da je treća lokacija snimana u oldtajmeru koji je pripadao Juriju Gagarinu. Kako volim da kažem, imala sam indirektni kontakt sa svemirom – uz osmijeh zaključuje priču naša sagovornica.
B. R.
Foto: Facebook

kud duga