MAGAZIN PREPORUKA

NIJE JOJ LAKO: Ovaj pogled Kejt Midlton upućen Džastinu Trudou razumiju sve žene svijeta

61277474Kanadska turneja vojvotkinje i vojvode od Kembridža polako se bliži kraju. Mediji ih i dalje prate u stopu, a brzi i pažljivi fotografi snimili su i jednu simpatičnu fotografiju koja je mnoge nasmijala, piše portal Zadovoljna.hr.
Fotografija Katrin Midlton i kanadskog premijera Džastina Trudoa nastala tokom posjete kraljevskog para Vankuveru postala je pravi viralni hit.
61277476Mnogi su primijetili da ni ona nije mogla odoljeti šarmu i elokvenciji zgodnog 44-ogodišnjeg političara. Premijer i supruga Sofi Gregoar sreli su se s vojvotkinjom i vojvodom od Kembridža prije službene posjete jednoj organizaciji, a fotografi su snimili trenutak u kojem je Katrin premijeru uputila pogled zaljubljene tinejdžerice.
Korisnici društvenih mreža nisu propustili priliku da se malo našale na račun vojvotkinje pa su mnogi zaključili da je ,,jednostavno ostala zadivljena kanadskim znamenitostima”, a primijetili su i da ovo nije bio jedini susret na turneji tokom kojeg je pokazala simpatije prema njemu.
61277477Žene širom svijeta shvataju njenu reakciju u potpunosti. Naime, kanadski premijer uživa veliku popularnost kod pripadnica ljepšeg pola, ali ne samo zbog svog naočitog izgleda nego i zbog svojih političkih stavova i ličnih uvjerenja.
Tako je jednom prilikom sebe prozvao feministom.

– Ako ste progresivni, onda bi trebalo da budete feminista zato što je to pitanje jednakosti i poštovanja. Učite li sinove da budu fokusirani na ženska prava i ženske mogućnosti jednako kao što svojim kćerima govorite da mogu biti sve što požele? Iskreno, govorim da sam feminista koliko god mogu i svaki put kada to napravim dočeka me ogromna negativna reakcija, Twitter eksplodira samo zato što sam to rekao. Govoriću to sve dok više ne bude reakcija – izjavio je kanadski premijer.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
Foto: Getty images