ART SLAJDER

CETINJE: Čolićeva čarolija u Dolini bogova

dsc_0080Zdravko Čolić još jednom je pokazao dušu pred svojom publikom na cetinjskom Dvorskom trgu gdje je održao skoro tri i po satni koncert povodom hiljadu godina državnosti Crne Gore.
Bila je to posebna noć za sve.
– Dobrodošli, bolje se našli. Pozdravljam prijatelje koji su došli. Hvala gradonačelniku koji nas je pozvao – rekao je Čolić otvorivši koncert numerom ,,Sinoć nisi bila tu” za koju je u jednom intervjuu kazao da mu je omiljena.
dsc_0094
Uslijedile su ,,Produži dalje”, ,,Ao nono bijela”, ,,Merak mi je”, ,,Čija je ono zvijezda”, ,,Živiš u obacima”, ,,Pisaću joj pisma duga”, ,,Zbog tebe”, ,,Prava stvar”, ,,Jedna zima sa Kristinom” i ostali hitovi koji su digli publiku na noge.
Bila je to veče čarolije. Dvije djevojčice nisu željele da propuste priliku da se fotografišu sa svojim idolom pa im je Čolić dozvolio da se popnu na binu.
dsc_0096 Plesalo se, pjevalo do kasno u noć, dok su se u prvom redu vijorile crnogorske zastave. Pružio je Čolić ljubav i ljubav mu je bila uzvraćena od publike. Dobio je i dva buketa crvenih ruža.

This slideshow requires JavaScript.


Muški dio publike posebno su očarale izvanredne plesačice, a dame nisu ostale ravnodušne ni na ples divnih plesača. Prateći bend i ovoga puta bio je na vrhuncu zadatka – izuzetan, pa je tako ugođaj zahvaljujući svim akterima na sceni bio potpun.
dsc_0117
Pravu balkansku lavinu na tu istu binu donio je specijalni gost Dragoljub Đuričić, sa svojom vrsnom ,,Balkanskom lavinom”.
– Ovdje, na ovom trgu, prvi put vidio sam Tita, igrao se sa sestrama, a u ,,Gradskoj kafani” prvi put vidio i bubanj – podijelio je uspomene Đuričić.
Zvuk bubnjeva njega i njegovog benda pratile su ovacije i aplauzi.
dsc_0089Čolić je nakon toga ponovo preuzeo binu i regularni dio koncerta završio numerom ,,Čaje šukarije”, dok je na bis otpjevao ,,Zvao sam je Emili”, ,,Kao moja mati”, na koju je i sam najemotivnije reagovao, i ,,Što ti dadoh”.
Za kraj priređen je vatromet.
dsc_0187Zlatni sponzori koncerta bili su kompanije ,,M:tel“ i ,,Erste bank“, a organizatori Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje.
Tekst i foto: B.Radonjić

kud duga