MODA PREPORUKA

MILANSKA NEDJELJA MODE: Kolekciju predstavlja Edita Nimanbegu

4

 

Nakon učešća crnogorskih dizajnera Sanje Bobar i Ibra Vukelja na Njujorškoj nedelji mode, u Milano na veliku modnu smotru koja će se održati od 21. do 26. septembra ide Edita Nimanbegu, dizajnerka iz Ulcinja.

Milano Fashion Week je jedan od četiri najvažnija modna događaja u svijetu na kojem svoje kolekcije prikazuju neki od najpoznatijih svjetskih modnih kreatora kao sto su Gucci, Cavalli, Prada, Etro…

Edita Nimanbegu predstaviće se s devet modela. Naziv kolekcije je “She Who Fell to Earth” , a inspirisana je prvenstveno radom poznatog modnog fotografa Tima Walkera, ali i djelima slikara Gustava Klimta, koji je iznad svega slavio ženu kao ispunjenje svrhe života. Kako kreatorka kaže to je ,, priča o ženi koja nije sa ovog svijeta, ne pripada tu, ali pokušava da se prilagodi kako najbolje zna i umije”. Rađena je od svile i muslina obogaćenih rucnim radom, mahom u crnoj i zlatnoj boji, ali ima modela i u vedrijim tonovima.

Edita Nimanbegu će nakon Milana kolekciju prikazati na jubilarnom 10-m Mercedes Benz Fashion Week-u Montenegro u novembru.

 

Mn.M.