DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Đačka užina za osnovce biće obezbijeđena od 15. septembra

 

djeca skola

 

U školskoj 2016/2017. godini đačka užina za učenike osnovnih škola u Podgorici biće obezbijeđena od 15. septembra i koštaće 12 eura za jedno dijete, a za svako sljedeće dijete iz iste porodice u istoj školi roditelji će plaćati šest eura. Iznos za septembar treba uplatiti do 12. septembra. Svim učenicima koji se za užinu prijave, 15. i 16. septembra biće dodijeljena besplatna užina.

Učenici će dobijati za užinu: slane i slatke lepinje, kroasane, krofne, štrudle sa jabukama, sendviče, kao i slane i slatke štapiće. Učenici koji su na specijalnom režimu ishrane o tome treba da obavijeste odjeljenskog starješinu kako bi i za njih bila obezbijeđena užina.

Školama su distribuirani flajeri sa najvažnijim podacima o đačkoj užini i oni su dostupni učenicima koji treba da se prijave odjeljenskom starješini da žele da uzimaju užinu, a obrazovno-vaspitna ustanova će dostaviti spiskove za isporuku užine Đačkoj kuhinji.

Na poslovima proizvodnje, pakovanja i transporta đačke užine prema standardima HACCP-a angažovan je stručno osposobljeni i odgovorni kadar. Škola čiji učenici uzimaju đačku užinu obezbjeđuje adekvatan prostor za prijem dostave.

Obezbjeđivanje đačke užine na ovaj način pozitivno utiče na bezbjednost djece koja neće morati da napuštaju prostorije i dvorište obrazovno-vaspitne ustanove kako bi kupili užinu. Užinanje u školi takođe podsticajno utiče i na razvijanje osjećaja zajedništva kod učenika.

One Response to PODGORICA: Đačka užina za osnovce biće obezbijeđena od 15. septembra