PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

KINEZI NAKON SAMO 13 DANA ZATVORILI STAKLENI MOST: Šta je pošlo po zlu!? (foto)

stakleni mostStakleni most u Kini samo 13 dana nakon svečanog otvoranja zatvoren je i to iz sigurnosnih razloga, piše BBC.

Naime, nakon otvoranja, interes posjetilaca koji su željeli preći stakleni most nad kanjonom bio je toliki da su se graditelji uplašili da struktura to ipak neće izdržati.stakleni most (2)

430 metara dug most, čija je izgradnja koštala 2,6 miliona eura, spaja dvije stijene u Zangjijaeu u provinciji Hunan. Most se nalazi 300 metara iznad kanjona koji je poslužio kao inspiracija autorima filma Avatar kad su radili prikaz planete Pandora. Kad je otvoren, most je bio najviši i najduži stakleni most na svijetu.

Struktura mosta može podnijeti 8.000 posjetilac dnevno. Međutim, nakon otvoranja, zainteresovanih za posjetu mostu bilo je i do deset puta više, pa je iz sigurnosnih razloga zatvoren kako bi se napravile dodatne provjere i učvršćenja.stakleni most (1)

Nakon zatvaranja, mnogo je razočaranih koji na društvenim mrežama ostavljaju poruke u kojima se žale da posjetu već dugo planiraju, a sad ga moraju otkazati ili odgoditi za neko drugo vrijeme.
Izvor: Jutarnji.hr Foto: Reuters