PREPORUKA SPORT

POČINJU KVALIFIKACIJE ZA EP: Crna Gora na startu protiv Slovačke

Seniori_2016_pripreme_Podgorica_1Muška seniorska reprezentacija večeras počinje nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine – izabranici Bogdana Tanjevića u prvom kolu grupe F, od 21 sat u Sportskom centru ,,Morača” dočekuju selekciju Slovačke.

,,Crveni” su u pripremnom periodu ostvarili osam pobjeda, uz jedan poraz (tri trijumfa protiv Mađarske i dva protiv Švajcarske na Zlatiboru, pobjede protiv Makedonije i Bosne i Hercegovine, te poraz od Belgije na turniru u Skoplju), a pobjedom protiv Slovenije u subotnjem duelu u dvorani ,,Stožice” u Ljubljani, potvrdili su da spremno dočekuju premijerni meč u kvalifikacijama. Uoči početka kvalifikacija održana je konferencija za novinare u pres sali Sportskog centra ,,Morača” na kojoj su pored selektora Tanjevića, govorili krilo Nemanja Đurišić i plejmejker Derek Nidam.
– Svakog protivnika respektujemo, ali smo sigurni da ćemo pobijediti ovu utakmicu. Imamo ogromno samopouzdanje, kvalitet je jako visok, ovi momci se nijesu štedjeli nijednog od 37 dana koliko su trajale pripreme. Znam da ima utakmica kada jednostavno ne ide i koje se mogu iskomplikovati, takav je sport, košarka posebno, ali mislim da ova nije jedna od tih. Vjerujte da ništa ne znam o Slovačkoj, time se bavi moji sasradnici. Brinem se da naši momci budu na potrebnom nivou i psihološki i taktički. Uvijek sam se brinuo samo o igri svoje ekipe – kazao je Tanjević.

Seniori_2016_pripreme_Podgorica_5
Krilo Nemanja Đurišić kazao je da postoji pritisak zbog činjenice da je Crna Gora propustila prethodni Eurobasket, ali da motiva ne nedostaje da se u novom kvalifikacionom ciklusu ispuni cilj i izbori viza za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.
– Naravno da svi osjećamo pritisak, ali visoke ciljeve sami smo sebi postavili. Isto tako siguran sam da znamo i da se nosimo sa tim, ostavili smo to iza sebe. Pokušavamo da svaki trening odradimo maksimalno dobro ono što se od nas traži kako bi i za same utakmice bili potpuno spremni – rekao je Đurišić.

Montenegro_players_and_coaching_staffAmerički plejmejker Derek Nidam ističe da je atmosfera u timu sjajna, da je ekipa spremna za početak kvalifikacija i očekuje pobjedu.
– Moram reći da sam odlično primljen od strane svih saigrača i stručnog štaba na čemu se iskreno zahvaljujem. Ovdje su uslovi odlični, ambijent u kojem radimo je sjajan. Kad je to sve tako i ja moram da budem na najvišem nivou, jednostavno moram dati svoj maksimum. Mislim da mogu da dam najviše u odbrani, da unesem potreban intenzitet u tom segmentu naše igre – rekao je Nidam.

Izvor i foto: KSCG