PREPORUKA SPORT

JUNIORSKO SP U VATERPOLU U PODGORICI: Četvrtfinale u džepu za Crnu Goru, večeras protiv Brazila

57c2040a-4d38-4dd6-a862-19ab0a0a0a69-juniorimnehun2708-1-previewMađarska je sinoć savladala Italiju i otvorila „ajkulama“ put do četvrtfinala – doduše pobjeda nad najslabijom selekcijom Brazila, igračima trenera Veljka Uskokovića potvrdila bi prvo mjesto u grupi na Svjetskom juniorskom vaterpolo šampionatu.
– Bez obzira na sadašnje stanje na tabeli, mi smo ozbiljna reprezentracija i ništa nećemo prepustiti slučaju, idemo na pobjedu, iako imamo sitnijih povreda, a golman Tešanović najvjerovatnije neće biti na golu zbog stomačnog virusa. Na golu će biti Krivokapić, a vidjećemo da li će biti još nekih promjena – kazao je Uskoković.
Protiv Brazila (večeras 21 čas), Uskoković očekuje maksimum.
– Situacija je stabilna, oporavili smo ekipu od napornih utakmica i priprema, a duel sa Brazilom dolazi u pravi čas. Očekujem da se kroz ovu utakmicu podignemo, a onda i da se spremimo za najtežu. Po nekim pretpostavkama vjerovatno ćemo čekati boljeg iz meča Rusija Amerika.
„Crveni“ su sjajno počeli, nakon remija sa Italijom, u derbiju drugog kola bili su bolji od Mađara, favorita za zlatnu medalju.
– Ni jedan početak nije lak, pa samim tim nije bilo lako na otvaranju Svjetskog šampionata. Pružili smo dobru partiju protiv Italije, ali ne i dovoljno dobru, bilo je problema u odbrani kao i malo sebičnosti u napadu. Ali znali smo da protiv Mađara, sa takvom igrom, teško možemo nešto napraviti. I uspjeli smo u toj utakmici da odigramo sjajno tri četvrtine – kazao je kapiten Aleksa Ukropina.
Kapiten “crvenih“ vjeruje u osvajanje jedne od medalja.- Uzdigli smo se u svakom pogledu i treba samo ovako da nastavimo. Sa ovakvom igrom možemo da se nadamo medalji, ali je i dalje dug put do nje.
Izvor: ARENA, Pobjeda/Portal Analitika