ART PREPORUKA

POST-FESTIVALSKI PROGRAM ,,GRAD TEATRA”: Aplauzi za ,,Ženidbu i udadbu (Simpatija i antipatija) itd.”

DSC_0020Ispitna predstava studenata druge godine glume Akademije lepih umetnosti ,,Ženidba i udadba (Simpatija i antipatija) itd.”, po tekstu Jovana Sterija Popovića, odigrana je sinoć između crkava u Starom gradu u Budvi u post-festivalskom programu ,,Grada teatra”.
Za muziku je bila zadužena Olivera Guconić, a originalne kostime, koji su se većinom sastojali od starih novina, takođe su kreirali studenti.
DSC_0011Režiserka predstave Vida Ognjenović, u čijoj su klasi i ovi odlični studenti, rekla je za MNE magazin nakon predstave da je sinoćnje izvođenje bilo posvećeno preminuloj glumici Miri Stupici. Asistent režije je Ivan Bosiljčić.
Studenti Jovana Todorović, Ida Veljković, Annamaria Serda, Olivera Guconić, Emilija Nestorović, Jovana Stević, Aleksa Radojlović, Milan Uzelac i Dušan Momčilović pozdravljani su za svaki dio predstave aplauzom.
A djelovi su se sastojali od komada ,,Laža i paralaža”, ,,Ženidba i udadba”, ,,Simpatija i antipatija”, ,,Kir Janja” i ,,Pokondirena tikva”.
DSC_0021Studenti su na zanimljiv način uklopili tadašnje vrijeme i prikazali koliko su te teme aktuelne i danas i koliko interes u ljubavi završi na kraju dvoma nesrećnim ljudima u braku.
– Ja sam zadovoljna svojim studentima. Oni su veoma vrijedni i veoma odani ovom poslu. Ulaze u treću godinu i završnicu svog studiranja. Sad su pokazali da nisu uzalud prošle ove dvije godine. Publika ih je tako lijepo pozdravljala i nimalo ne bih rekla da su to neki formalni pozdravi. Naprotiv, ostvarili su divnu komunikaciju sa potpuno nepoznatom publikom. Stvarno sam zadovoljna i na izvjestan način sam ponosna na njihov rad i disciplinu, na sve. Vidjeli ste, ovdje je bilo i nadvikivanja sa ovom muzikom. Međutim, mi smo se dogovorili i oni su me poslušali, da, ma koliko glasna muzika bude, oni nastave da igraju i tako je i bilo. Da pokažu da je to sramota što oni rade, da ne mogu da toliko poštuju nečiji posao, da počnu pet minuta kasnije, kad se završila predstava – rekla je Ognjenović za MNE magazin.
DSC_0006Sinoćnju predstavu, kako je rekla za MNE magazin, studenti su već igrali u Beogradu nekoliko puta, u Novom Sadu, tri puta na ,,Sterijinom pozorju“, na festivalu ,,Novi Tvrđava teatar“, na jednom brodu, koji je, takođe, festivalski, u Baru, Petrovcu i Budvi.
DSC_0010– Mislim da su tu predstavu lijepo usvojili i nekako je nadgradili – rekla je Ognjenović.
Tekst i foto: B.Radonjić

kud duga